Skona hundarna ifrån hästmässorna

Under de förra två stora häst mässorna (Göteborg och Stockholm) reagerade jag ganska kraftigt på att folk hade med sina hundar in på mässan. För mig finns det ingen som helst anledning till varför man ska ta med hundarna in dit och utsätta de för den trängseln, stressen och värmen och den stora risken att bli trampad på eller omkring knuffad.

I förbudens tid skulle jag helst se att arrangörerna sätter ett stopp mot att ta med hundar (och andra djur) in på mässan men det är lite långt att gå plus att det är EU-regler som säger att hundar får tas med in, men jag skulle iaf se att arrangörerna skyltar med skyltar om ”olämplig miljö för hundar”. Det krävs ingen djurexpert för att se att hundarna inte trivs och är väldigt stressade av hela situationen. Såg ett par hundar som t.o.m försökte nafsa efter förbipasserande som kom för nära eller råkade stöta i de. Själv snubblade jag över en liten pluttevovve som inte syntes bland alla människor och påsar och andra grejer.

Läs hela inlägget och skriv under om Du också vill påverka att man inte skall ta sin hund med in på hästmässan HÄR


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 Responses to Skona hundarna ifrån hästmässorna

 1. Ulrika Eggers skriver:

  Men hur menar du nu? Hur ska vi kunna ställla ut om vi inte får ta in hundarna. Några andra hundar får mig veterligen inte tas in.

  • dognewss skriver:

   Detta inlägg kommer från en hästblogg och det står hästmässor i inlägget, det rör alltså inte hundmässor om det var så du tolkade det?

 2. Ulrika Eggers skriver:

  Jaha, ja då förstår jag.Tyckte det var konstigt att vi inte skulle kunna ta in hundarna på hudmässorna:-)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.