Hunduppfödare får förbud att föda upp hundar

Kammarrätten i Alvesta har uppmanat Länsstyrelsen att pröva en ansökan om uppfödning och försäljning av hundar, det blev avslag av Länsstyrelsen igen.

Det har varit många anmälningar och tillsynsbesök hos denna uppfödare, uppfödningen överläts till dottern men förhållandena har inte blivit bättre. Man hade ansökt om att hålla 16 hundar och föda upp/sälja 8-10 valpkullar årligen.

Man har fött upp raserna papillon, phalén, border collie och även chihuahua.

Länsstyrelsen har funnit brister i journalföringen, felaktiga chipnummer med mera. Man har upptäckt brister av kontrollen av löpande tikar samt okontrollerad parning. Vilket kan ge risk för inavel. Det skall ha funnits avföring på golven och ohygieniska förhållanden under förlossningar.

Vid en kontroll fanns det sammanlagt 35 hundar, varav 17 var vuxna över tolv månader och 16 valpar. De flesta hundarna hölls i samma utrymmen. Länsstyrelsen anser att sökande är uppenbart olämplig att bedriva verksamhet med uppfödning av hundar.


Får inte föda upp hundar


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

23 svar på Hunduppfödare får förbud att föda upp hundar

 1. dognewss skriver:

  Länsstyrelsen lämnar ut namn på vem som ligger bakom sådana här fall, det är offentliga handlingar, vi har pratat med Länsstyrelsen idag och fick bekräftat att våra gissningar om vem det är var sanna.

 2. Anonym skriver:

  Bra att dom stoppas, fick tillbaka en häst av dom som bara hade en jättebuk o inga muskler kvar i ryggen, såg ut som en dräktig valack…

  • Anonym skriver:

   Den hästen var ju 21 år…

   • Gunilla skriver:

    Har haft två hästar som blivit bra många år äldre.
    Båda var fina i muskler och hull då de tyvärr råkade ut för olyckor i hagar (olika år).
    21 år på en häst är ingen ålder!

 3. Ska man ringa till länsstyrelsen för att få veta ? Eller kanman se på deras sida ?

 4. Anonym skriver:

  Dog News tar här upp detta fall som är fel eftersom Länsstyrelsen inte har gått på uppfödarens intyg från 2 av varann oberoende veterinärer samt intyg från nöjda kunder.Papillonuppfödare hade samlat ihop sig(påstår dom dock inga namnunderskrifter) och skickat in anonymt att de hade avföring på golven mm.Uppfödningen har aldrig varit på det viset och de har bevis på det.
  Ska ni skriva såhär om ett fall så tycker vi att ni ska vara enligt journalisted (är själv journalist) ta upp båda sidorna och läsa vad uppfödningen har för material.Dessutom är Länsstyrelsen anmäld till JO samt polisanmäld för grovt förtal samt grovt tjänstefel så även veterinären då uppfödningen har poliser som vittne.

 5. Anonym skriver:

  Vet att uppfödningen vann mot Länsstyrelsen förra gången då de enligt kammarrätten hade rätt mot Länsstyrelsen vilket let till att L har panik för att hitta fel.Chipmärkningen lästes av av veterinär av uppfödningen innan L kom och läste av och läste av men L läste av fel (+ att det då blev fel ANTAL hundar på uppfödningen) och det är L som blandat ihop numrena (sista siffrorna) och det bekräftar Jordbruksverket samt veterinären till uppfödningen.
  Det är skandal att L ger sig på seriösa uppfödare och vill ge dem avslag på Chipnr när de gjort fel samt att de klagar på journaler som försts och godkänts av Alvesta kommun i 13 år.

 6. dognewss skriver:

  Anonym eller Charlotta, vilket namn Du vill använda, stötande påhopp som det du gjorde ovan tas bort, vi varnar Dig, fortsätter påhoppen mot Dog News eller andra skribenter så stänger vi av din möjlighet att lämna kommentarer. Vi ser din IP adress. Vi lämnar också över alla påhopp till vår jurist.

 7. Anonym skriver:

  Ska inte ni också hålla er utanför påhopp utan akta från uppfödaren eller personer som ser detta?

 8. Markus skriver:

  Vadå avundsjuka uppfödare som anmält? Stod det inte att det var anonyma anmäln.?
  Var står det att att det är uppfödare som gjort anmälningar? Vad skulle dem vara avundsjuk på?

 9. Gunilla skriver:

  Vad för ras/-er är det? SKK-reggat kennelnamn?
  För 35 hundar behövs väl godkännande från LST o Miljö-o-Hälsa?
  Och för så många hundar behövs ju en bra stor anläggning med maxat bra förhållanden oavsett storlek på ras.
  Nöjda valpköpare finns hos alla – även hos skojare.
  Till ”Anonym”/ journalist : snälla skriv så en vanlig Svensson kan förstå.

 10. Gunilla skriver:

  oooops sorry, läser dåligt innantill … många raser där ja.

 11. Anonym skriver:

  De anonyma anmälarna skrev ett brev till Länsstyrelsen att de var papillonuppfödare och hade varit hos denna uppfödare och sett hundbajs på golven…..Ni hör ju själva att de är för att förstöra och inte sanning om man anmäler så.Denna uppfödare har bacillskräck så de hade aldrig kunnat ha hunduppfödning om de hade de så.Hunduppfödaren har i nuläget under 10 hundar och har på så sätt lagt sig under tillståndsnivå vilket står i deras papper från överklagan till länsstyrelsen.DET skriver ni inte om=Ni tar ställning på Dog News=Ni är partiska i era artiklar och baserar inte på fakta=är en sensationssajt som vill ha många läsare men för dem bakom ljuset med bara en vinkel av en artikel.Detta medför personliga tragedier.

  • dognewss skriver:

   Grova ord från Din sida, att vi orsakar personliga tragedier…för dig då menar Du? Er konkursansökan skedde i december, då hade vi inte skrivit ett enda ord om Er trots att vi hade kännedom om fallet. Kan Du vänligen berätta vem vi har skadat? Vi går aldrig ut med uppgifter om vem som ligger bakom olika artiklar just för att visa hänsyn.

  • dognewss skriver:

   Du har nog glömt en sak här i Din iver att hitta syndabockar utanför din egen tillvaro. Vi känner Dig inte trots det så ägnade vi en hel eftermiddag till att ringa Länsstyrelsen och försöka reda ut hur vi skulle kunna hjälpa Dig då du helt plötsligt kontaktade oss och bad om råd och hjälp i höstas. Vi hade aldrig hört talas om Dig/Er men ställde ändå upp och med våra egna resurser försökte hjälpa till!

 12. Gunilla skriver:

  ”Uppfödare” som kallar sina valpar ”rentrasiga” då det inte finns registreringsbevis på föräldrarna, är inte och kan inte bli seriös.
  Det är en ”blandras-uppfödning” oavsett, då valpar ej registreras i SKK.

  När man dessutom använder sig av namn som redan innehas av en SKK-registrerad kennel och en hästuppfödning, är det i mitt tycke inte att anses seriöst.
  Inte heller när kk och kf knackar på dörren. Tragiskt öde.

  Bajs på golv – beror kanske på i vilken mängd och konsistens det kan ha handlat om?

 13. Pingback: Hunduppfödare utan kenneltillstånd JO anmäler handläggare och veterinär | Dog News

 14. Edward skriver:

  Det jag anser vara det mest tragiska (förutom den påstådda miljö som dessa hundar får leva i) är att allt skrivits över på dottern som slutligen kommer att få stå för smällarna när allt uppdagas.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.