Veterinär kan mista sin licens – ofattbar historia bakom

Veterinär Jonsson är i riktigt blåsväder, eller snarare storm, hon startade Hjulsbro veterinärklinik i Linköping i slutet av 2008 eller början av 2009.

Det skall ha skett flera brister i journalföringen, det senaste uppmärksammade fallet är dock en hund som försvann mystiskt från kliniken och senare hittades och avlivades av veterinär Jonsson. Ägaren skall dock varit i den tron att hunden redan var död.

Efter hundens försvinnande gjordes en anmälan till Svenska kennelklubbens hundregister där ägandet av hunden fördes över till Karin Jonsson. Men enligt länsstyrelsens utredning hade inte djurägaren skrivit under anmälan. Många konstiga saker inträffade med hunden innan ägaren till sist mottog en urna med hundens stoft. Veterinär Jonsson skall också ha gett en ny hund till hundägaren som kompensation.

Länsstyrelsen har nu tappat tålamodet och anser att Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård ska besluta att återkalla Karin Jonssons legitimation – en åtgärd som i praktiken innebär ett yrkesförbud. Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård, som har fått in flera anmälningar mot veterinären, kommer att pröva frågan under våren.

Ni måste läsa alla artiklar nedan för att få en uppfattning av den helt otroliga historia som hunden ovan fick gå igenom.

Veterinär avlivade försvunnen hund

Hjusboveterinär får hård kritik

Hela kåren kan smittas


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

7 svar på Veterinär kan mista sin licens – ofattbar historia bakom

 1. Isabelle skriver:

  Sitter här och gråter och undrar om vår älskade Snobben också avlivades pga oklara omständigheter. Önskar att jag aldrig sett artikeln igår eller helst av allt aldrig gått till Karin med min hund. Visst nu kan det vara så att han avlivades på rätt grunder men tankarna på att så inte var fallet gör att jag mår fysiskt dåligt. Jag vet att vi aldrig kan få honom tillbaka men om jag skulle få reda på att han faktiskt kunde ha levt idag vet jag inte vad jag gör av mig själv. Frågan är bara om jag ska gå vidare med det hela eller bara låta det vara. Flera oklarheter finns i behandlandet av hans fall efter döden och på sätt och vis vill jag att det ska komma fram men det hjälper som sagt var inte oss att få tillbaka vår hund.

  • dognewss skriver:

   Isabelle> Tack för att Du skrev en kommentar, även om den river upp dina sår. Om du bara har kraft så tycker vi att du skall gå vidare om inte för annat så för Snobben och för alla andra som råkat illa ut. Och som kan råka illa ut för andra. Stå på dig. Styrkekram till Dig

 2. Susanne Westling skriver:

  Man tror inte det är sant när man läser detta!
  Isabelle – förstår att det var otroligt upprivande för dig när du läste Corren i lördags. Om du orkar tycker jag absolut att du ska gå vidare? Ring Länveterinär Pierre Nordmark på Länsstyrelsen i Östergötland. Han är jättetrevlig och förstående och jobbar hårt i detta ärende nu! Jag gjorde en anmälan för ett par veckor sedan och förstod på honom direkt att det stod illa till! Kunde inte i min vildaste fantasi tro att det var så här illa!
  Lycka till! Va stark!
  Mvh //Susanne

 3. Mats Stenberg skriver:

  Hej
  Vi har anlitat Karin och har inte haft något att invända på hennes sätt att behandla våra djur, möjligtvis ville hon gärna behålla djuren för observation lite för ofta och i onödan, mera intäkter kanske ??
  Vi avlivade en gammal hund hos henne och det var acceptabel hantering tycker jag. Annars har der mest varit rutinsaker som vaccineringar, tandsten, etc. En positiv sak med Karin är att hon ställer upp vilken tid på dygnet som helst.
  Vi är oerhört besvikna och kommer naturligtvis inte att anlita henne längre, man måste obetingat kunna lita på sin veterinär.

  • dognewss skriver:

   Hej Mats, Trevligt med din kommentar där du beskriver hur ni upplevt Karin. Tråkigt med det som skett, något måste ha gått snett, man äventyrar ju inte sitt arbete annars?

 4. Zlatan skriver:

  vem är du som skrivit denna artikel? Mycket intressant, kontakta mig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.