Hunddomare varnar för köp av blandraser

Den mycket erfarna internationella exteriördomare Kurt Nilsson tillika hunduppfödare och lärare vid Grans naturbruksgymnasium, säger att köp av en blandrashund är som att köpa en lott, man kan vinna en högvinst men det är mest nitlotter.

Kurt varnar således folk för att köpa en hund av blandras på exempelvis internet, han hävdar att vissa blandningar leder till kvalificerat djurplågeri eller att man skapar farliga hundar. Kurt är medveten om att det är känsligt att uttala sig om blandrashundar eller om andras hundar överhuvudtaget, då människor kan känna sig personligen påhoppade om man överhuvud taget säger något ont om deras hundar. Trots detta tycker han att det är på sin plats med en varning för ”blandisar”.

Hunddomare varnar för köp av blandraser

Grans Naturbrukskola

Blandras populärast bland hundägare

Schäfer allt mindre populär

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hunddomare varnar för köp av blandraser

 1. Hulda skriver:

  Det är alltid ett lotteri att köpa hund, oavsett om det är en blandras eller en renrasig.

  • Britt-Marie skriver:

   Det är dock betydligt större chans att dra en vinstlott om du köper en renrasig valp.Sen har jag väldigt svårt att förstå, varför man ska blanda ihop olika raser med olika egenskaper och fel som finns i alla raser.

 2. Gunilla skriver:

  Vissa basunerar ut att blandkorsningar är sundare än renras. Dessutom kan de kalla sig ”seriösa”.
  Gissa de vill sälja sina blandvalpar.
  Och oooooopppsss — De faller på eget grepp, när de missar att fortsatt blandraskorsning faktiskt ger ökad risk för att degenerationer, missbildningar, sjukdomar, negativ mentalitet etc.
  Snacka om att lura aningslösa köpare och fara med falsk marknadsföring.

 3. Anne Edwards skriver:

  Skitsnack!!!
  Har enbart haft blandisar å dom verkar vara friskare än rashundar med sina olika rasproblem…höfter, andning, lever, hjärta eksem å gud vet hur lång listan kan göras….har inte haft sådant problem med någon……
  Så herrn får nog snällt ta tillbaka det idiotiska uttalandet!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.