Muslimsk politiker kräver ett förbud mot hundar

En holländsk muslimsk politiker, Hasan Küçük, har krävt ett förbud mot hundar i Haag, den tredje största staden i Nederländerna. Islamisk rättstradition anser att hundar är ”orena” djur. Haag består av mer än tolv procent muslimer.

Politikern kräver att hundar förbjuds i alla former i kollektivtrafiken inklusive alla stadsbussar samt från alla områden som besöks av muslimska invandrare.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

24 Responses to Muslimsk politiker kräver ett förbud mot hundar

 1. Ebba skriver:

  Helt sjukt! :@

 2. Susanne skriver:

  12% muslimer ska slippa hundar? Resterande 88% ska bara anpassa sig, kan det vara riktigt?

 3. Isabelle skriver:

  Det tråkiga i detta är att de som läser detta tror att det handlar om alla muslimer och därför buntar man ihop dem. Det är inte alls så att alla muslimer kräver detta utan bara ett fåtal. Alla muslimer är inte hundfobiker och det flesta skulle aldrig ens drömma om att komma på en sådan idé. Undrar om det skulle bli samma reaktion om man bytte ut muslimer mot andra av annan trosriktning. Skulle inte tro att det skulle få samma respons.

  • Helen Henricsson skriver:

   Naturligtvis så är inte alla muslimer lika knäppa.Men de som är det blir man förbannad på.De kommer från ett annat land och tror att de ska ha mer rätt att bo i Holland än hundarna.Det är väl ingen som tvingar dem att själva äga en hund Så vad är problemet? De ska bara vara tacksamma att de har fått komma till ett land utan krig.

 4. Anonym skriver:

  Det finns muslimer som har hundar som sällskapsdjur. Så man bör påpeka att detta inte gäller alla muslimer!

 5. Johan H skriver:

  Gud så märkligt. Som föregående skriver så bör man ju dock notera att detta kanske inte är en åsikt som delas av alla muslimer, samtidigt är det fjävligt att det finns som folk tänker så överhuvudtaget..

 6. dognewss skriver:

  Detta är en åsikt som Hasan Küçük har, en muslimsk politiker

 7. Zcorpio skriver:

  Bättre att de som inte gillar vovvar flyttar, förslagsvis hem igen!

 8. Vilja skriver:

  Hej,
  Hasan och muslimska partiet i Holland tillbakavisar uppgifterna och menar att de tagits ur sitt sammanhang. Det är också beklämmande att ni postar uppgifter från en rasistisk blogg som att de vore en sanning. Sweden Confidential är klart främlingsfientlig och har postat saker helt ur sammanhang flera gånger, syftet är givetvis att hetsa mot muslimer.

  Här hittade jag info om det hela: http://www.allah.eu/tag/party
  Hague: Muslim party denies dog ban proposal Via AD (Dutch): Hasan Küçük, fraction head of the Islam Democrats in the Hague, denies the party wants to ban dog ownership in the city. He says his words were taken out of context. During a debate last week about the municipal policy regarding animals, Küçük said that he thinks it’s pitiful that dogs are sometimes shut in an apartment for 23 hours a day.

  /V

  • dognewss skriver:

   Vi har ”snappat” nyheten från FB där den delades mellan Sveriges mest framgångsrika hunduppfödare och handlers, som en stor nyhet!

   Tack vi har väntat på att få en bekräftelse på att detta inte var sant. Är den andra bloggen vi hänvisar till ”klart främlingsfientlig” också?

   • Vilja skriver:

    Tack för ert svar och att ni tar frågan på allvar. Jag blev också upprörd när jag läste nyheten först men tänkte ett steg längre när jag såg källan. Det är alltid intressant att läsa om vad som händer i världen men tyvärr publiceras ju mycket material på div bloggar med främsta syfte att hetsa mot muslimer. Deras syfte är ju inte att skydda hundar utan att hetsa muslimer, hundarna är bara ett verktyg för att nå sitt mål. Sorgligt men sant. Känner inte till den andra bloggen ni länkade till dock så vet inte vad det är för inriktning.

 9. Marremupp skriver:

  Var går gränsen mellan fakta och främlingsfientlighet? Det är ju ett faktum att vissa djur anses orena enligt islam. Och är muslimer som har hundar ”riktiga” muslimer och vilka bestämmer i vilken grad man kan umgås med ”orena” och fortfarande vara en god muslim? Det finns olika grader inom alla religioner. Vet t om muslimer som äter fläskkött… Har många muslimska vänner som inte alls är så hårda på att hålla på vad som är halal och haram.

 10. Pingback: Förbjud religionen Islam istället för att förbjuda hundar | Nicole

 11. Pingback: Muslimer vill förbjuda bikini i miss world tävling | Ladycobra's Blog

 12. Sandra skriver:

  Snart i en stad nära er (Sverige)

 13. Louise Pagden skriver:

  Det finns tydligen väldigt många olika muslimska inriktningar, men det börjar bli påfrestande oavsett . Det är uppenbart att denna religion ställer till stora problem runt om i världen. Med tanke på hur människor oavsett religion behandlar djur runt om i världen så är jag beredd av betrakta vissa människor som orena ! Mänskligheten saknar förmåga att betrakta sig själva med kritiska och objektiva ögon. Allt handlar om oss.. vår egoism, vår profithunger och våra behov. Konsekvenserna och de sorgliga spåren efter oss lämpas över till kommande generationer att lösa.
  Shame on humanity..

 14. jonny skriver:

  Verkar vara Sunni muslimer som är strikt mot hundar om jag förstått det rätt? Men en sak kan man fråga sig var är dom muslimer som borde demonstrera mot IS/ IL ? och alla brott som utförs under islams namn?

 15. Pingback: Kommer “blå-gula” Islam att ta över Sverige? | Ban Islam

 16. Tommy Nyman skriver:

  Har man så svårt att anpassa sig till den svenska kulturen, som alla dessa muslimer har, som kommer till Sverige så är väl det enda rimliga att åka tillbaka dit där dom kom kom ifrån. Varför tvinga sig själv att leva på ett sätt som man inte mår bra av.

 17. Pingback: Kommer blågula islam ta över Sverige? |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.