Varning för hundskojare – Sprid infon

VARNING för hundskojare på internet, just nu figurerar ett stort antal annonser på olika sajter i Sverige, där någon försöker sälja chihuahua och Pomeranian valpar för 1500 respektive 2000 kronor.

Genom att googla på chihuahua valp Velma till salu hittar man många annonser från dessa personer. Gemensamt för annonserna är att den som annonserat har använt sig av tex google för att översätta texten till svenska, det ser man på den ”tokiga” översättningen.

En person i Luleå höll på att gå på en nit då hon nappade på annonsen. Hon blev sedan uppringd ett antal gånger av någon från Kamerun i Afrika (trots att valpen skulle komma från Tjeckien) som bad henne lägga in pengarna för valpen till ett konto.

VARNING – Låter det för bra för att vara sant så är det en BLUFF!


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

11 svar på Varning för hundskojare – Sprid infon

  1. Rose-Marie Emery skriver:

    Vet en person som blev lurad av nätskojare. Det var inte ens från ett ”konstigt” land utan skedde i England. Vi måste varna för sånt här så inte fler blir lurade. Hon hade bara frågat om valp varken bokat eller lagt handpenning, och plöstligt ”sitter valpen på planet till Sverige” och hon måste lösa ut den på flygplatsen, sen blir hunden hemkörd. Så blir hunden sjuk på resan och ytterligare pengar måste sättas in för att rädda den stackars valpen..osv osv. Behövs sägas att det inte kom någon hund?

    • dognewss skriver:

      Helt otroligt att sånt får ske. Vi blev också kontaktade för ca 5 år sen av en kvinna som satt i en liknande sits, hon hade hunnit lägga handpenning och sen kom det en massa krav allt från att valpen blev sjuk till att den dör om hon inte lägger in mera pengar. Hon förlorade 5000kr på detta och såg aldrig någon valp:(

  2. Ann-Sofie skriver:

    Samma bedragare, eller åtminstone med exakt samma tillvägagångssätt, har funnits under flera år. De ”säljer” även hästar. Jag fattar inte hur någon kan vara så naiva att de går på sånt här!?

  3. Marie skriver:

    För ca 3 år sedan stal samma person min bild och annons på mina valpar jag skulle sälja.Det vart ett himla liv eftersom han annonserade med min bild fast valparna var tingade.Vi började maila han från en annan adress om att vi var intresserade av en valp.Han hade brottom att bli av med dom för han skulle till Kamerun och spela in en film så vi kunde få två valpar till priset av en om vi betalade snabbt.Vi kollade upp hans mail-adress och hans namn som han då använde (Jorma Kaukonen) ,Det fanns en Jorma k i sverige och han var död sen några år tillbaka. Vi fortsatte maila han ett par dagar och när vi frågade vilket konto vi skulle sätta in pengarna på anade han nått eller så hade nått annat hänt för han mailade oss alldrig mer. Men det var flera olika hundraser och en del hästar han försökte sälja på Blocket. Konstigt att han inte åker dit nån gång, men det kanske bara är en tids fråga får vi hoppas.

    • dognewss skriver:

      Så tråkigt att de dessutom stjäl bilder från seriösa uppfödare, vi blev drabbade av bildstöld själv i början av året men lyckades få sajten att stänga av personen. Om alla HJÄLPER till att sprida denna info så borde ju marknaden bli ganska ”liten” för denna bedragare! Man kan också kontakta annons sajterna och informera dem. Vi har påbörjat det och behöver hjälp från Er där ute!

  4. Camilla skriver:

    För en tre eller fyra år sen hittade jag en annons. Med svenskt namn. Var ute efter en York. Man blev ju fundersam när han skrev att hunden var rumsren och socialiserats och lyssnade på flera kommandon. Hunden var 8 veckor. Nån sorlig historia om att dom inte kunde ha kvar hunden å dom ville hjälpa folk å vara snälla mot folk så därför erbjöd dom mig att få köpa denna lilla vädresserade rumsrena valp för det som det kostade att flyga hit den. Dom skulle skicka valpen med Delta pets airlines. Den skulle komma till den flygplats jag valde för endast 2000 Det var vad det kostade att köpa bur å plats på flyget. Kunde föra över pengarna till hans konto.. Det första man reagerade på var ju just översättningen. Sen rumsren å kunde gå fot sitt ligg stanna å allt sånt. 8 Veckor?. Delta pets airlines ?? Å varför skulle dom ”ge bort” sin älskling å dessutom göra sig besväret att skicka hunden till sverige för att dom ville vara snälla? Snälla mot just mig… Jag hade ju lite mailkontakt me personen å drev lite med den. Men vederbörande hade det ena korkade svaret efter det andra. Men javisst den kunde stanna å ligg sitt fot på svenska lovade personen. Givetvis vaccinerad å stamtavla chippad å reggad i skk å vetbes??? hum. Behöver ja säga att jag inte köpte den underbara lilla vovve som inte fanns. Jag valde att betala genomsnittspriset ist å fick en hund 🙂

  5. Madeleine skriver:

    Min svärmor gick på det där, godtrogen och ovan vid internet som hon var. Hon förlorade 21 000 på skiten. Tjugoentusen! Man får fan hoppas att den skyldige åtminstone var i stort behov av pengarna, för dem får hon aldrig se skymten av igen.

  6. Britta skriver:

    OBS Gäller även Beagle valpar !! En annons som cirkulerar nu. Kvinnan bor i Berlin. I annonsen säljs de får två tusen men sen tillkommer frakt på 4000

    Tog kontakt endast påg av rasen och ej av intresse att köpa

  7. Lisa-Marie Knutsen skriver:

    Dette har vært et så stort problem i Norge at vi har laget en egen Facebook-side. Den heter Smugling, svindel og nettsteder. Hvofor lager dere ikke en svensk side og arbeder opp imot nettstedene for å få lagt inn systemer for å få slettet disse anonsene? Vi skal hjelpe dere.

  8. Monica Envall skriver:

    Man kan se att de aldrig lämnar ut ngt telefon nummer. Och vem skulle vara så dum att de skickar en hund med pass och resa till ett så lågt pris. Googla mailadressen innan ni ens svarar på något. det har nu kommit fler ifrån england som säger sig vilja köpa hundar, det enda de bryr sig om är ert kontonummer inte om hunden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.