Skor sig veterinärerna på djurägarna?

Skor sig veterinärerna på djurägarna, en fråga man ställer sig som hundägare, en artikel i NSD väcker till debatt.

Att äga hund som är oförsäkrad är inte att tänka på idag, skulle det hända hunden något, speciellt nattetid så har en ”vanlig” människa inte råd att söka veterinärvård utan försäkring.

Det är inte ovanligt att ett kejsarsnitt går loss på ca 25 000 kr nattetid, det betalade vi redan för 5 år sedan i Göteborg. Vi har bekanta som jobbar som veterinär i grannlandet Finland, där är priset ett helt annat och man tycker att svenska veterinärer täljer guld med kniv. Det har hänt att vi gjort rutinbesöken hos veterinär medan vi varit i Finland pga priset som ibland varit 50% billigare där, beroende på vad man söker för.

Linda Andorsen i Luleå blev helt utom sig då hennes tik hamnade in för kejsarsnitt och slutnotan låg över 25 000 kr. Hon ifrågasatta kostnaderna och gick till pressen.

Nu är det läge för en debatt om vad det egentligen borde kosta att besöka en veterinär!?

I takt med att kostnaderna stiger hos veterinären, kommer även premierna att stiga för veterinärvårdsförsäkringen. Hur mycket är vi djurägare villiga att betala? När säger vi ifrån?

Hunden har ju allt mera blivit en familjemedlem, så många kanske inte tänker på de ökade utgifterna. Men någonstans tycker man att det får vara nog, dags att börja protestera!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

7 svar på Skor sig veterinärerna på djurägarna?

 1. krakeslottets skriver:

  Hoppas vi kan få en debatt om vad som er rimligt at betala. Jourtid eller inte.
  i detta tilfellet var det 1 valp som skulle ut, och det tog på 40/50 minuter at ta ut valpen och sy igjen.

 2. Huset Elliots skriver:

  Intressant också att prisbilden uppenbarligen är helt annorlunda i våra grannländer Norge och Finland, där man för samma ingrepp får betala betydligt mindre. Vad är det som gör den skillnaden?

 3. kattis skriver:

  Skillnaden är at vi har en hög andel försäkrade hundar i sverige och i många fall också direktreglering. Många hundägare tänker då inte på vad slutnotan eg hamnade på.

  Det finns ett enkelt sätt att komma billigare undan: Säg att hunden är oförsäkrad. Betala.
  Skicka pappren till förs bolaget.
  I de flesta fallen tycker vet synd om djurägaren och sänker priset till en rimlig nivå.
  If not, gråt en skvätt och tala om att det nog måste bli avlivning för att kassan är skral.
  Referera gärna till hur ledsna barnen blir, det hjälper.

 4. Hulda skriver:

  Dags att säga ifrån till så höga vet.kostnader, men har man vet.försäkring så hjälper det till en hel del.Dom som inte har hunden försäkrad, hur har dom råd att ha hund, ifall det skulle hända något.Beror också mycket på vilket försäkringsbolag man har, om det är dyrt eller inte att försäkra hunden.

  • dognewss skriver:

   Men med så HÖGA veterinärkostnader får vi skyhöga premier på försäkringarna, kan vi lyckas få en debatt om sänkta arvoden kan vi också få sänkta premier!

 5. Eva skriver:

  Det som vore intressant är vad betalar våra grannländer i moms och arbetsgivaravgifter o.s.v. klart att det blir billigare veterinärvård om man är i Thailand…… Sen tycker jag man ska informera sina valpköpare när man säljer att inköpspriset på hunden är den billigaste delen av att äga hund!!!!

 6. dognewss skriver:

  Vi fick idag bekräftat från en veterinär i Finland som jobbar i Helsingforsregionen att priset för ett kejsarsnitt är ca 600 euro på dagen och jourtid ca 900 euro, det vill säga under 6000 kronor på dagen och under 9000 kronor på jourtid!
  I Finland betalar man moms och arbetsgivaravgifter precis som i Sverige, man betalar högre skatt ju mer man tjänar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.