Två veterinärer gav helt olika diagnos – Länsstyrelsen JO anmäls

Väldigt unikt fall, säger chefsveterinären på Länsstyrelsen i Stockholms län, efter att en hundägare JO anmäler Länsstyrelsen i ett ärende om en hund som var nära att omhändertas och avlivas. 

En länsveterinär ställde ultimatum på en hundägare, operera hunden för ett belopp av 30 000 kronor eller avliva hunden, efter att den blivit attackerad av ett vildsvin. Hundägaren ville ta sin hund till en annan veterinär för en ny bedömning, men länsstyrelsen försökte få polisens beslut om omedelbart omhändertagande.

Mannen lyckades ta sin hund till annan veterinär där man undersökte hundens svullna ben och sydde och plåstrade om hunden. Hunden skall vara så gott som frisk enligt hundägaren.

Fallet är kanske unikt men av detta lär vi oss att vid svårare fall alltid anlita flera ”experter” innan vi tar till drastiska beslut som avlivning.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 Responses to Två veterinärer gav helt olika diagnos – Länsstyrelsen JO anmäls

  1. c.l skriver:

    Japp. en veterinär jag besökte för öron problem( trodde jag ) ett och ett halvt år senare och flera tusenlappar utlagada, mediciner och prover, röntgen och ultra ljus och behandlingar tyckte denna veterinär att jag va en elak människa som lät min hund leva.. ordagrant sa hon så.. Åkte upp till ett regions sjukhus. med journal bilder etc.. 20 min senare går vi ut med en helt frisk förkalrad hund med möjligen överaktiva körtlar som reagerar på sådant han inte tål – lever i detta fallet.

  2. Birgit skriver:

    Jag har en bra veterinär. Gammal i gården med rik erfarenhet! En väninna till mig hade av en klinik fått reda på att katten hade ett bråck i tarmen som behövde opereras. Hon fick en akuttid på ett större sjukhus. Men om det blev operation skulle det kosta 18-35 000. Hon ringde mig och jag rekommenderade att ta katten till min veterinär. Han undersökte ordentligt och konstaterade att bråcket inte var så stort samt om hon fick ned katten i vikt så skulle det bli bättre. Katten mår bra idag. En annan katt som hade problem fram för allt med förstoppning fick även den komma till min veterinär. Undersöktes ordentligt. Problemet: Övervikt. Tarmarna hade inte utrymme att röra sig bra och därför behövde hon ned i vikt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.