Hund hölls instängd i transportbur i ett halvår

Då länsstyrelsens knackade på i december i fjol hade inte hunden varit utanför hemmet på ett halvår. Hunden hade varit inlåst i en transportbur dygnet runt i sex månader!

Två personer i Hudiksvall kommun har fått ett strafföreläggande för djurplågeri, de skall betala 60 dagsböter på totalt 3 000 kronor vardera. Både erkänner att de har misskött sin hund efter att de mått allt för psykiskt dåligt för att ens orka ta hand om sig själv.

Hunden hölls instängd i transportburen i sex månader, den fick bara komma ut då man rengjorde buren från allt kiss och bajs. Hunden utfodrades i buren, den var vid tillfället ”extremt muskelfattig, påtagligt avmagrad och visade tecken på uttorkning”. Den hade också en felställning i frambenen och kraftigt förvuxna klor, hunden avlivades omedelbart.

Detta är en mycket tragisk historia, tänk att det finns människor i Sverige som mår så illa att de tappar uppfattningen och känslorna för sitt eget älskade djur. Att de mer eller mindre medvetet låter hunden lida utan att orka göra något åt saken!

Dags för Svergies politiker att vakna, psykvården i Sverige är under all kritik! Det finns knappt någon hjälp att få annat än pillerburk efter pillerburk som bedövar och fråntar patienten dessa känslor och i detta fall uppfattningen om att deras hund mådde dåligt av situationen. Vi vet dock inte om paret gick på medicin men det kan vara troligt om man mår så dåligt att man slutar upp att ta hand om sin hund.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 svar på Hund hölls instängd i transportbur i ett halvår

 1. Gabbis skriver:

  Helt otroligt alltså! Att inte de hade någon form av hjälp om det mådde så dåligt! Det är dags att verkligen ta tag i psykiskvården!
  Det känns ju som om någon borde iaf märkt att de mådde så pass dåligt… ännu värre är det ju att de inte kunde få hjälp att ta hand om sina vänner… tror inte att de inte älskade sina hundar..

 2. Helena R skriver:

  Men snälla ni, vi har väl ingen aning om i fall de hade kontakt med psykiatrin, om de inte hade det vad orsaken var. till att det var så i så fall. Blir så trött på fördomsfullt klagande om saker man inte har en aning om. Man gör betydligt mer inom psykiatrin än delar ut de piller ni pratar om.
  Däremot är det fruktansvärt, det som har drabbast hunden! Här gäller det att vi medmänniskor, släkt, grannar, vänner m.m reagerar om vi misstänker att djur far illa.

  • dognewss skriver:

   Det är därför vi skriver att vi INTE vet vilken hjälp detta par fått eller om mediciner använts i detta fall.
   Hur det än ligger till med paret ovan så behövde de uppenbarligen hjälp som de tyvärr inte fick!

   • Annette. skriver:

    Ja denna ”välmenande” psykvård är under all kritik, möter den lite överallt… Hoppas verkligen att ni har det bättre nu…. Och att paret nu får den vård de så väl behöver. Det är en skam att det ska behöva gå så här långt och att den som inte kan göra sig hörd ska behöva lida.

 3. Gunilla skriver:

  Fruktansvärt! Strängare straff tack! Vad hade det blivit om det varit ett barn som bott så???
  Psykvården är nu inte den bästa alltid, så den må gott få en släng av sleven – flera, om nu ägarna hade kontakt med den.

 4. Herre gud! skriver:

  Tänk om de varit deras barn som suttit i den där buren…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.