Namninsamling mot ordet Kamphund

Vi fick ett meil från Lena Jonsson som har startat en namninsamling för att få media att förstå vad ordet kamphund betyder.

Så här står det i meilet:

Det började med ett inlägg på agrias blogg av Fredrik Steen som du kan läsa här

Detta gjorde även att det nu uppmärksammats att Wäsbyhem har en lista över ”förbjudna” hundar i deras fastigheter som du kan läsa här

Detta gjorde att folk i min omgivning blev riktigt arga och det med all rätt. Jag däremot, startade en namninsamling mot media. Läs själva här (Dog News tycker att det gärna hade fått framgå vilka raser man avser inne på länken med namninsamlingen, allt för att journalister skall få en större förståelse)

Lena Jonsson skriver, min förhoppning är att många många tusen människor i vårt fina underbara land skriver under så att jag sen kan skicka denna lista till ansvarig utgivare på alla tidningar samt inom televisionen.. mitt mål är även radion.

Denna hets mot oss hundmänniskor måste få ett slut, med vänlig hälsning Lena Jonsson.

Dog News publicerar enbart denna text, vi väljer att stå neutrala i frågan men har redan tidigare valt bort ordet kamphund i våra texter. Vi kommer dock att även i fortsättningen skriva om hundattacker som är av betydelse.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.