Tingsrättens dom kan få katastrofala följder

Tingsrätten i Varberg ansåg inte att det var tal om djurplågeri, då en man lämnat sin hund 45 minuter i en solvarm bil i juli ifjol.

Tingsrätten friade mannen, som stod åtalad för djurplågeri efter att ha lämnat sin hund ensam i bilen. Då mannen kom tillbaka till bilen hade polisen slagit in en ruta och befriat hunden från sin ofrivilliga vistelse i en överhet bil.

En polis vittnade och ansåg att hunden led i värmen och en veterinär vittnade om att en hund lider efter 20 minuter i en varm bil. Trots det blev det en friande dom??!!

Domen där mannen firats kan tyvärr få katastrofala följder för hundar i Sverige, det ger helt fel signaler till hundägare som kan komma att förlita sig på domen utan att ha sin hunds bästa i åtanke. Vi vet ju av tidigare erfarenhet att hundägare totalt glömmer bort att man inte skall lämna en hund i en bil en varm sommardag. Flera tidningar uppmärksammade domen igår, vilket visar på att många förvånades över en friande dom.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tingsrättens dom kan få katastrofala följder

  1. hundmatsmannen skriver:

    Rent ut sagt sjukt..

  2. Nilla skriver:

    Stäng in juryn i en stekhet bil lika länge.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.