Royal Canins nya hundfoder gjort av fjädrar

Efter 10 års forskning har fodertillverkaren Royal Canin har kommit med ett nytt foder avsett för fodermedelallergiska hundar, ett hundfoder tillverkat på fjädrar

1-5 procent av alla fall av hudproblem beror på svårbehandlad fodermedelsallergi, där de vanligaste symtomen är klåda, utslag, håravfall och inflammation i ytterörat.

Royal Canins nya allergifoder kan beskrivas så här: Ju högre vikt ett proteins molekyl har, desto större är risken för att det kan ge ett allergiskt svar. Vill man minska eller eliminera allergirisken måste man hitta en proteinkälla vars hydrolyserade molekyler har så pass låg vikt, högst 1 kDa (kilo Dalton), att kroppens immunsystem inte känner igen dem. Detta har Royal Canins FoU-avdelning arbetat med i omkring 10 år. Det man fann var att protein från fjädrar från tamfåglar var den proteinkälla som gick att som hydrolysera till en molekylvikt under 1 kDa.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 svar på Royal Canins nya hundfoder gjort av fjädrar

 1. hundmatsmannen skriver:

  Oj, det var värst vad hi-tech dom vart då 🙂

 2. Gardenparty skriver:

  Vad bra, då kommer dom säkert sänka priset på fodret också, kyckling är ju i regel billigt och då borde fjädrarna vara det också!

 3. Ewa Hansson skriver:

  Hoppas dom dödar fåglarna innan fjädrarna plockas!

 4. Anonym skriver:

  Fjädrarna plockas bara från döda höns

 5. Anonym skriver:

  De försöker fylla på säckarna med så billigt råvaror som möjligt för att tillverkningskostnader ska bli lägre.

  • Hank skriver:

   Vår hund äter just nu det enda han tål – RCs nyaste foder! Detta foder har absolut ingenting med ”billiga råvaror” att göra. För vår del handlar det om att kunna ha en 2,5- årig hund kvar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.