VARNING – Hundtjuvar i farten i Skåne

En misstänkt skåpbil (vit till färgen) med utländska registreringsplåtar åker runt i Skåne och framförallt i Örkelljunga, bilen är försedd med ett tjugotal tomma hundburar.

En elev på hundgymnasiet i Västra Spång som var ute och rastade en hund,  såg hur männen med bilen slog en lösspringande hund kraftigt över ryggen för att få in hunden i bilen som var försedd med ett 20-tal burar.

Bilen skall ha iakttagits ett flertal gånger utanför hundgymnasiet, men också på andra orter i Skåne skall männen ha rört sig.

VARNING – HÅLL ERA HUNDAR UNDER UPPSIKT!

Sprid budskapet till alla hundägare Du känner!


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

38 Responses to VARNING – Hundtjuvar i farten i Skåne

 1. Gun ill skriver:

  Har någon kunnat ta reg.nr? Fota bil o män? Färg på bilen?

 2. Mia skriver:

  En misstänkt vit skåpbil?? Kan den vara ljus grå eller ska det vara ’ en vit skåpbil med utländska registreringsskyltar misstänkt för….’

 3. Rebecka skriver:

  Kan möjligtvis vara en vit Fiat skåpbil dansk registrerad FE88059.bland annat denna är ute och härjar i Skåne..

 4. Korrekt skriver:

  Alltså herregud, att ni aldrig ger upp. Den vita skåpbilen är en myt som snurrar runt i sverige om vartannat. En form av psykos bland olika grupper av människor. Är det inte en pedofil så är det en hundtjuv. Genom att sprida skiten får små barn för sig att de ser bilen överallt eller att de borde ha sett den och ljuger lite ”eftersom det i grunden är sant att det finns en vit bil”.

  Här har ni en artikel om ämnet. Så chilla
  http://www.dn.se/sthlm/myten-om-den-vita-skapbilen

  • dognewss skriver:

   Detta handlar om nästan vuxna personer som har kontaktat media om bilen som är ute efter hundar, och faktum är att det faktiskt har försvunnit hundar i Skånetrakten

   • AnotherBlågg skriver:

    Bilen finns, iaf i Örkelljunga! En av männen har dessutom varit inne på skolans gårdsplan och tittat på låsen som sitter på hundrastgårdarna. Han gick in i skolan och frågade två elever (varav den ena är min dotter) om hundarna var till salu.
    Och tillfället som beskrivs i artikeln är någon vecka efter att mannen var på skolan och det är då en helt annan elev som ser detta.
    Dock vet man ju inte om det är samma person som var på skolan, som sen den andra eleven har sett.
    Det är väl det enda frågetecknet i princip……

  • Gunilla skriver:

   Myter florerar alltid. Bilmodell och färg varierar.
   Dock förekommer det övergrepp och stölder. Eller är det också myter? Nej.

  • Anonym skriver:

   korrekt, jag såg bilen innan idag precis där jag bor! stället heter åkarp och ligger utanför malmö. dom stod stilla och kolla runt och jag fatta direkt att de var den vita skåp bilen så fort jag hörde en massa hundar som skällde. jag larma polisen direkt! och artikeln du la upp nyss handlade om barn! detta är om hundar.

  • Miss Mary Marple. skriver:

   Det är ju konstigt att det är en myt min kompis höll på få sin hund stulen i går av en utländsk kraftig man i vit skåpbil. Som tur va lyckades min kompis skrämma väg tjuven. Men då denna tjuv hoppade in bak i skåpbilen så fick min vän synd på flertalet hund burar där bak innan bilen körde väg. det va en vit skåpbil äldre modell manen som hoppade in i bilen hade utländsk ursprung detta avslöjades då denna stod och kommunicerade med hunden då ägan kom ut. skyltarna va antingen falsk registrerade eller utlandsregistrerade. Polisen vill tydligen inte ta sådana här fall efter som dessa fall likt många andra läggs ner på brist av bevisning, Ändå har flertalet fall kommit in om hundtjuvar, Jag hoppas ni som har hund är på er vakt för det är sant det cirkulerar hundtjuvar där ute men tyvärr tycks våra poliser inte ha nått intresse av att sätta dit dessa. Så frågan är va man ska göra åt saken kanske ta lagen i egna händer?

   • carin skriver:

    Ja kanske lika bra att ta lagen i egna händer, Ibland undra jag om polisen är till för att hjälpa oss lösa brott och sätta fast brottslingar så vi kan känna oss trygga i samhället eller om de är till för att skydda brottslingarna så dessa kan fortsätta med sina brott.

 5. Insatschefen skriver:

  AnotherBlågg!
  OM du nu har foto, så kanske du kan skriva ut regnummret på bilen?
  Bilmärke eller modell? Bör synas på något av dina foton!
  ”-En av männen har dessutom varit inne på skolans gårdsplan och tittat på låsen som sitter på hundrastgårdarna. Han gick in i skolan och frågade två elever (varav den ena är min dotter) om hundarna var till salu.”
  Vilket språk pratade han, eller bröt på?

 6. Gunilla skriver:

  Det har varit hundtjuvar på besök i Blekinge nyligen.
  På det ena stället lyckades de få ut ”fel” hund – dvs den som satte tänderna i personen när de kommit en bit utanför tomten :O)

 7. Gunilla skriver:

  Ha kameran beredd. Skriv ner reg.nr. Hur många personer ser ni, kön, ålder, …
  Lämna uppgifterna till polisen och tullen.

  • carin skriver:

   är en vit skåpbil falsk registrerad som va i Sävsjö i går. en jag känner höll på att få sin hund stulen, så nu håller jag uppsikt.

 8. Pingback: Ännu fler Hundstölder på G ! « Ewa Lev Livet !

 9. donald skriver:

  varför vill nån sno hundar finns ju inte några stora pengar i det kan jag tänka mig såvida det inte är nån utrotningshotat ras

  • dognewss skriver:

   Troligen lever du i en annan värld, vår motfråga, varför snor man mobiler som kostar hälften så mycket som en hund?

  • J skriver:

   Tja, mina mopsar är väl värda en 18.000 kr styck. Ganska bra förtjänst för att plocka upp en snäll liten nalle och sälja den till första bästa.

  • Nilla skriver:

   gamla hundar går inte säkra heller. de används som träningsobjekt för dem som sysslar med hundslagsmål

  • carin skriver:

   de används visst till att smuggla knark i eller som kamphundar att slås med andra hundar eller som försöksdjur i utlandet. va jag hört

 10. pepparspraya skriver:

  jag blir så f-ad över dessa tjuvar. samvetslösa skitstövlar

 11. Det sägs att en hund stals utanför supermarket affären här i Klippan för några dagar sedan =(

 12. Martina skriver:

  Ohh herregud! Jag brukar sätta mina hundar utanför ica när jag bara ska in där en snabbis!

  • mia skriver:

   Har man inte tid att först gå till affären och sen gå ut o rasta hunden då ska man inte ha hund!!
   Binda den ensam utomhus e ni friska eller???
   Mia

 13. illika skriver:

  En snabbis på ICA tar åtminstone fem – tio minuter. Hur långt tror du någon hinner med din hund på den tiden?

 14. Martina skriver:

  En jävla bra bit!

 15. jourhemsgruppen skriver:

  Det är ingen myt.. den enda myten är att det är en myt…. många äldre minibussar är vita eller ljusa vi har jobbat i många år idellt med utsatta djur det finns tyvärr alla varianter av djurplågeri som kan tänkas helt otänkbart för dom personer som inte har varit i kontakt med detta… djuren som dom stjäler används till olika saker som jag inte tänker gå in på här men ni förstår nog att det inte är så trevliga saker, en del säljs som husdjur m.m både katter och hundar har försvunnit… ha rejäl koll överallt.. tyvärr tror många att i sverige är det ingen fara för våra djur men så är det inte, och det handlar inte bara om utländska medborgare utan även svenskar

 16. Gina skriver:

  Eftersom det har blivit allt vanligare med häststölder, speciellt på sommaren så är väl sannorlikheten större att folk ger sig på och snor massa hundar. De är betydligt mycket lättare att ta med sig än en häst. Men eftersom folk stjäl hästar också, tydligen utan större problem så är risken större för hundstölder och också så ska man hålla ett extra öga på hundar. Oftast ser man om hunden känner en viss person som tar kopplet och går. Även fast hunden inte ryggar och morrar så kan den vara avvaktande i vilket fall! Jag tror iaf att det finns ett par idioter där ute som röjjer och snor folks hundar! Jag sätter aldrig min hund utanför affären ensam. Det är ganska uppenbart att man inte kan lite på folk längre. Vissa har inga gränser. Snor de inte, så skrämmer de, eller retas. Nu är den kategorin inte så stor men den finns!

 17. Pingback: Hundtjuvar i Skåne |

 18. graceblogg skriver:

  Välkänd myt bakom “hundstölder”
  (stjäla hundar för träning av kamphundar i Europa)
  Den vita skåpbilen på bilden föreställer mycket riktigt två tjuvar. Men inte hundtjuvar.

  Bilden kommer från den norska nyhetssajten rb.no och det sitter faktiskt två tjuvar i den vita skåpbilen. I artikeln, som publicerades den 20 juli, om bilden står att männen i bilen har stulit “metall og annet skrot”. Men när bilden lades upp på Facebook, den 12 augusti, beskrevs männen alltså som att stjäla hundar för träning av kamphundar i Europa.

  Folklivsforskaren Bengt af Klintberg som forskat om vandringssägner och bland annat skrivit boken Råttan i pizzan är inte överraskad över spridningen.

  Rädslan för den vita skåpbilen är välbekant för Bengt af Klintberg.
  – Vita skåpbilar har förekommit tidigare. Då har det handlat om barn som förs bort. Den sägnen har framförallt förekommit på senare åt i södra Sverige. Då har det sagts att det kommer människor i en vit skåpbil till närheten av en skola, eller någonstans där det finns barn, och försöker lura med sig barn. Det har gått så långt att skolor har varnat föräldrar, helt ogrundat.

  http://helahalsingland.se/halsingland/1.5091853-valkand-myt-bakom-hundstolder-

  “Dessa asen snor våra hundar för hundkamp runt om i Europa.”

  Nej, det är inte sant – det visar koll med polisens presstalesman Mikael Hedström. De har inte sett något som tyder på organiserade stölder av hundar.

  – Inte på något av våra möten har det tagits upp att hundar som stjäls.

  http://helahalsingland.se/halsingland/1.5091882-rykte-om-hundtjuvar-sprids-pa-facebook

 19. graceblogg skriver:

  Frågan är om rädslan i det här fallet är befogad? Är hotet från hundnapparna reellt? Är det förenat med risk att ta med lille Fido till Konsum och binda honom där utanför, medans handling utförs? Som på 60-/70-talen!

  ”Min bild är alltså den, att vi utifrån vår rädsla för ett abstrakt hot om hundnappare har utvecklat en norm om att ”man” inte bör parkera sin hund t ex utanför affären och att ”gott hundägarskap” är att inte ta med hunden när man ska göra något ärende som vi anpassar vårt handlande efter och därför inte längre handlar på det sätt, som tidigare generationer av hundägare tyckt varit fullständigt normalt.

  Min preliminära tes är dock, att antalet rena hundstölder, där någon helt okänd person stjäl hund från någon annan, t ex utanför affären eller från en bostad, är mycket få. Jag tror också, tills jag kunnat belägga något annat, att antalet utländska stöldligor som åker runt och hundnappar hundar är mycket, mycket litet. Och slutligen tror jag, att någon verksamhet med organiserade hundslagsmål där stulna hundar används som träningsobjekt eller i själva kampen, inte förekommer alls i princip.

  Skriver; Christina Klosterberg. Sociolog, egen företagare & hundfanatiker. Som driver bloggen Sociala Hundar.

  Läs hela texten här: http://socialahundar.blogspot.se/2012/09/hundtjyven-i-pizzan.html

 20. Pingback: Hundtjuvar! « Djurbloggen

 21. carin skriver:

  jag kommer plåta både den som försöker sno hundar och bilen om jag ser den reg nr. de där typerna ska åka fast

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.