Är Varbergs kommun hundovänlig

När man läser artikeln om Annika och hennes signalhund får man en tanke om att Varbergs kommun inte är speciellt hundvänlig.

Annika är beroende av sin signalhund, men i sin hemkommun Varberg får hon inte ta med hunden till vissa platser som till exempel torget i Varberg under torgdagar och inte till kyrkogårdarna.

Varbergs lokala ordningsstadga behandlar ledar- och polishundar annorlunda än service- och signalhundar. Ledar- och polishundar får vara med överallt men inte signalhundar. Man hänvisar till regeringens beslut, men Göteborgs kommun och andra med dem i Hallands län har andra regler, där behandlas hundarna lika. 


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Är Varbergs kommun hundovänlig

  1. Rebecka skriver:

    Det viktigaste är trots allt att alla hundägare respekterar kopplingstvånget på de platser som har sådant. Där jag bor finns ett naturskyddsområde och i sådana råder ju som bekant kopplingstvång. Man får inte heller cykla där. Trots tydliga skyltar om förbud mot cykling och lösa hundar så är det många hundägare som låter sina hundar springa lösa där. Jag har däremot inte sett att någon cyklist bryter mot cyklingförbudet. Man undrar varför just vissa hundägare bryter mot bestämmelserna. De skulle nog protestera om de såg någon cykla där det var förbjudet men själva verkar de inte bry sig att de bryter mot förbudet mot lösa hundar. Eller kanske är de analfabeter.

  2. Eva Egelmyr skriver:

    Signalhundar måste ju i rimlighetens namn ha samma status som ledar hundar. Förarna har dom ju inte för skoj skull. Skärpning Varbergs kommun.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.