Försäkringsbolag ändrar sina villkor

Försäkringsbolagen justerar sina djurförsäkringar. Störst förändringar gör Agria. Trenden är tydlig – problemraser ska bära sina egna kostnader.

If ställer bla nya krav för ersättning för bland annat patellaluxation. Ingen ersättning betalas ut för skada på avkomma från två djur som har luxation. Man ska inte avla på trasiga djur, säger man på IF.

If har även genomfört vissa andra justeringar i sin djurförsäkring i år. Bland annat sätter man stopp för ersättning efter två kejsarsnitt för vissa hundraser som fransk och engelsk bulldog.

Raser med mycket skador ska bära sina kostnader själva, säger Patrik Olsson på Agria.
I praktiken innebär det att premierna för till exempel tax sänks, medan premierna för irländska setter och cavalier king charles höjs.
Ännu en nyhet är att Agria nu ersätter onkologi och höftledsimplantat.

Även andra bolag ändrar sina villkor, för att läsa om alla förändringar bör man gå in på sitt eget försäkringsbolags hemsida och villkor, det lönar sig att vara uppdaterad !


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

8 svar på Försäkringsbolag ändrar sina villkor

 1. BirgerZorro skriver:

  Det allra bästa är att sätta av sina pengar på ett konto för hunden. Exempelvis årspremien + en självrisk per år; det blir ca 6 000 kronor per år. Om man då har hunden i 15 år så blir det 90 000 kronor sammanlagt; är det någon som tror att en hund kostar så mycket i genomsnitt; i så fall så skulle premierna vara avsevärt mycket högre än vad de är idag!

  Det är som vanligt; försäkringsbolagen vill öka sina vinster igen! För det är väl ingen som på allvar tror att något som de inför skulle gynna oss hundägare?

  • Rickard skriver:

   Håller inte med. Visst är det vinstdrivande företag, men detta är bra förändringar. Det finns stora hälsoproblem inom hundaveln och försäkringsbolag är en viktig komponent i att bekämpa detta tillsammans med hälsoprogram, lagstiftning, domaranvisningar och dylikt. Det här sänder ett klart meddelande till uppfödare av ”mindre sunda” raser och sätter press på att förändra aveln på vissa håll för att få fram hälsosammare hundar.

   Visst finns det alltid ett vinstmotiv i bakgrunden, men det här är förändringar som är av godo och som verkligen behövs.

  • Anonym skriver:

   Håller helt med faktiskt. Blev tyvungen att operera min lilla York för parodonti som självklart inte gick på försäkringen. 12000 kronor. OM jag hade kunnat få en försäkring som täckte parodonti (vilket jag inte kunde) så skulle försäkring + självrisk + den extra procentuella delen av op kostat mer fram till hunden insjuknade än vad nuvarande olycksfallsförsäkring + op gjorde. Jag har fått sänkt ersättning, fler undantag och 100% påslag på priset. Jag kommer aldrig mer betala dyr försäkring för mina hundar. Kommer uteslutande ha en enkel olycksfallsförsäkring.

   • BirgerZorro skriver:

    Ja du, det finns ALLTID en massa undantag när det gäller att få hjälp; men aldrig några problem när man tecknar sin försäkring. Visst är det väl konstigt…. 🙂

   • Anonym II skriver:

    Till anonym
    Var det inte din hund som det ordnades insamling åt för att ni skulle ha råd med operationen? Hade alla fått sån hjälp hade nog många skippat försäkring…

 2. bobo skriver:

  Avstå veterinärvårdsförsäkring kan bara den göra som har stabil, god ekonomi och en rejäl buffert öronmärkt för hunden (minst 60 000 kr från start). Och som klarar att aldrig behöva nalla av kapitalet till annat och som fortsätter spara där regelbundet. Inte så många som klarar det, tror jag.
  På hundforum och sånt ser man alldeles för många ägare som saknar försäkring och därför inte har råd att ge erforderlig vård. Vad gör de om nya valpen bryter benet?
  Så det är helt vansinnigt att uppmana folk avstå från veterinärvårdsförsäkring.

 3. Försäkringar skriver:

  Extrem riskbedömning, de vill verkligen ha sitt på de torra…

 4. Ewa skriver:

  Hej, enligt denna text så ersätter ni 2 kejsarsnitt på franskbulldog ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.