Försäljningen av antibiotika sjunker

Den totala försäljningen av antimikrobiella medel för användning på djur under 2011 har minskat med 11,8 procent. Försäljningen sjunker för varje år men 2011 var minskningen kraftigare än tidigare år.

Användningen av smärtlindrande och antiinflammatoriska medel fortsätter precis som tidigare år att öka, vilket är positivt ur djurskyddssynpunkt. Det redovisar Jordbruksverket i sin årliga rapport om försäljning av djurläkemedel till regeringen.
Det är glädjande ur resistenssynpunkt att försäljningen av antibiotika för djur fortsätter att minska. Den kan bero på att veterinärer och djurhållare uppmärksammar och agerar utifrån det ökande problemet kring resistens mot antibiotika. Att minska antibiotikaanvändningen inom djurhållningen samt att motverka antibiotikaresistens är två högt prioriterade områden för Jordbruksverket.

Andra viktiga pusselbitar i arbetet mot antibiotikaresistens är förebyggande djurhälso- och hygienarbete och samverkan mellan myndigheter inom humanmedicin, veterinärmedicin och lantbruksnäringen. Läs hela pressmeddelandet HÄR

Försäljningen av antibiotika sjunker


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.