Många fuskar med hundens motion

Rent generellt, när det gäller kraven på  fysisk och mental stimulans, anser Hans Rosenberg på SKK att svenskarna måste bli bättre på att se till olika rasers behov innan man bestämmer sig för att bli hundägare.

63, 8 minuter – så länge får en hund i Sverige vara ute på promenad varje dag. Det visar en undersökning med över tusen hundägare som försäkringsbolaget If gjort.

MEN en av sex hundägare slarvar med hundens motion, de rastar sin hund mindre än 30 minuter dagligen, vilket är alldeles för lite. Dessa personer borde inte ha hund, kanske skulle de skaffat sig en katt i stället!

För hunden är promenaden även en viktig social aktivitet. Den behöver få ta in olika dofter och känna sin omgivning.

En timmes promenad om dagen för hunden


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Många fuskar med hundens motion

 1. BirgerZorro skriver:

  En timme är alldeles för lite motion för en hund; detta oavsett om den är stor eller liten!
  En del tror, felaktigt, att en liten hund inte behöver lika mycket motion som en stor hund; inget kan vara mer fel. MEN vad som är än värre är att de flesta inte ger sin hund någon som helst mental stimulans; det är minst lika viktigt som motionen. I annat fall så blir hunden understimulerad och man får en massa problem med hunden på sikt!!!

  Personligen så är vi ute med 3-4 timmar varje dag med vår hund; då ingår både motion och mental stimulans. Vår hund är ALDRIG ute själv på tomten; tomten ska INTE användas som rastplats till hunden. Tyvärr så får alldeles för många hundar rasta av sig på tomten morgon middag och kväll….. Rent för jävligt enligt mitt förmenande!!!

 2. Gabbis skriver:

  Gud så lite!! Även trotts storlek så behöver de får bra med motion! Sen mental stimulans som många faktiskt glömmer…. Det är faktiskt lite synd! Speciellt för många små raser… många tänker att de inte orkar så mycket men det är ju så fel! Det är fortfarande en hund! Vet Chihuahuor som är ute 2-3 timmar varje dag i skogen!

 3. cckarinlundberg skriver:

  Ja att fuska med sin hund blir inte bra då får den massa annat i huvudet. Skogen är ett måste för både hund och förare. Att göra olika arbeten för hunden är ett måste. Personspår hunden älskar att spåra. Att leta efter sin mat. Eftersök. Den måste få springa lös så alla muskler får arbeta, ja då får man ha sådan lydnad att hunden inte driver själv i väg utan att den har koll på föraren. Kommer när man ropar. Simning är mycket bra för hunden ett par gånger i veckan eller springa i vatten det blir motstånd. Använd större stenar i skogen att hoppa upp på eller klättra på balansera på stammar som ligger ner. Springa med andra hundar. Men när dom ( leker ) är ingen lek utan rangordning, jakt lek när dom jagar varandra går bra om dom är två men, man bör tänka på är dom flera och en ny kommer går hela flocken mot den. Drag är en bra arbetsform också för hunden. Agility det har min gamla Border collie holt på med men min nya är en stor hund vi har varit och prövat. Men det blir slitage i bogarna och blir det för mycket tror jag inte det är bra. Rita hade problem när hon blev gammal. Skogen är därför bra och använda saker i den gömma hundmat uppe en bit i träden ex. Ja svenska hundägare det finns promenader i grupper. Mulle för hundar och förare.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.