Vad tänker din hund på?

Nyfiken på vad din hund tänker på? Några amerikanska forskare har med hjälp av en magnetkamera börjat studera hundens inre liv.

Forskare vid universitetet Emory i Atlanta har dresserat hundarna McKenzie och Callie, blandras respektive border collie, att ligga stilla när en högljudd magnetkameran går igång. Detta är steg ett i att ta reda på vad hundar egentligen tänker på.

Under scanningen av hundens hjärna gav forskarna olika tecken till hunden om att det var en godbit på gång, ett annat tecken var att det inte skulle serveras någon mat. De två bilderna av hundarnas hjärnverksamhet jämfördes sedan med varandra.

Man kom fram till att skillnaden var stor, då hunden trodde att den skulle få en godbit syntes hos båda hundarna en stor aktivitet i högra delen av nucleus caudatus, svanskärnan. Hundarna fick också högre blodtryck då de trodde att de skulle få en godbit.

Man använde sig av ett väldigt enkelt experiment eftersom man inte visste om det skulle fungera. Men framöver kommer experimenten att bli mycket mer invecklade, forskarna ska försöka undersöka om hundar känner empati för sina ägare. Man kommer att visa bilder till hundarna som visar hur husse eller matte blir slagen med ett tillhygge, kommer hunden att reagerar på det?

Läs mer HÄR

Brain Scans Reveal Dogs’ Thoughts


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Vad tänker din hund på?

  1. Linda Horn skriver:

    Åh, vad spännande!! Jag ser ju på min ena chihuahua här hemma, att där förekommer mycket tankeverksamhet. Han reagerar kraftigt när vi låtsas vara elaka/agressiva mot någon i familjen, kan vara sur på matte en hel, lång dag, osv. Hoppas ni fortsätter att rapportera om detta längre fram, så man kan se vad som händer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.