Förslag som stärker djurskyddet

En mer flexibel djurskyddslagstiftning med bibehållen nivå på djurskyddet är bra för både djur och djurägare. Jordbruksverket tillstyrker i sitt remissvar huvuddelen av förslagen i utredningen Ny djurskyddslag och ser mycket positivt på utredningens grundläggande inriktning att gå från djurskydd till djurvälfärd.

Bland annat följande förslag har tagits upp i utredningen om ny djurskyddslag:

Genom förslagen i utredningen stärks djurskyddet på en rad punkter, vilket Jordbruksverket tycker är bra. Exempel på sådana förslag som Jordbruksverket tillstyrker är mer flexibel tillämpning av djurförbud, möjlighet till undantag från djurskyddslagen vid kriser samt förbud mot sexuell användning av djur. Det är bra att djurhållarens ansvar tydliggörs och att det blir förbjudet att överge djur samtidigt som skyddet stärks för de djur som ändå överges. Jordbruksverket står också bakom det principiella ställningstagandet att djur ska hållas lösgående. Det krävs rimliga undantag och övergångstider för att näringen ska kunna anpassa sig till förändringen.

Läs hela saken HÄR


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.