Kontakta Alltid försäkringsbolaget innan avlivning av hund

Om du står inför det tragiska vägskälet att din trogna vän har blivit så sjuk eller svårt skadad att den måste avlivas, skall Du alltid kontakta försäkringsbolaget innan du låter avliva din hund!

Det är vad en besviken kund hos Sveland uppmanar att man skall göra om hunden måste avlivas, i annat fall riskerar du att inte få ut någon ersättning från din försäkring. Tord Edlund från Bollnäs tvingades på veterinärs in­rådan ta bort sin femåriga finnstövare Matti på grund av sjukdom. Men trots att han hade hunden försäkrad i bolaget Sveland utgår ingen liversättning.

En kort tid efter att hunden avlivats kom ett brev från Sveland: Ingen ersättning utgår, Tord överklagade beslutet och fick som svar:  ”Din skadeanmälan är korrekt hanterad utifrån gällande försäkringsvillkor. Då Matti enligt intyg från veterinär samt från sjukdoms­beskrivning är avlivad på grund av stress och ingen diagnos har kunnat ställas kan ersättning inte utgå.” Tord kommer att överklaga till Allmänna reklamationsnämnden.

Avlivade sin sjuka hund fick ingen ersättning


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.