Prästen som ”torterade” hundarna blev av med titeln

Den präst som vi skrev om tidigare som vanvårdade sina hundar av rasen cavalier king charles spaniel, har nu förlorat sin prästtitel.

Prästen utsatte sina hundar för ”tortyr” genom att stäng in dem i ett mörkt garageutrymme utan vatten för att leva i sin egen avföring och urin.

Tingsrätten konstaterar att vanvården inte var avsiktlig, vilket påverkar straffet. Prästen döms för djurplågeri och får betala 1500 kronor i böter. Han förlorar rätten att arbeta som präst, vilket Stockholms stift beslutade redan innan domen föll.

Hundarna hade ögoninfektioner, frätskador på tassarna och två av dem var i så dåligt skick så de fick avlivas omgående, de övriga omhändertogs. Hundarna påträffades i oktober förra året, efter att polisen mottagit en anonym anmälan. Bit- och rivmärken visade att hundarna ”frenetiskt” försökt att krafsa sig ut genom garagedörren.

Tidigare skrev man att man kommer att jobba för att prästen skall få djurförbud, han har visat att han är mycket olämplig som djurägare. Vi kan inte se att han skulle fått djurförbud av de artiklar vi tagit del av?

Vanvårdade hundar förlorar sin prästtitel

Djurplågande präst blir av med titeln


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Prästen som ”torterade” hundarna blev av med titeln

  1. Anonym skriver:

    Prästjävel må du brinna i helvetet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.