Veterinär får en disciplinpåföljd i form av en erinran

En veterinär har fått en disciplinpåföljd från Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård för att denne sände hem en svårt sjuk hund utan behandling, hunden fick senare avlivas.

Hunden var sjuk med symtom som urinläckage, bristande aptit och kräkning. Ägaren sökte hjälp hos en veterinär som trots prover inte kunde finna orsaken till hundens besvär. Hunden skickades hem utan behandling. Följande dag uppsökte ägaren samma veterinär igen, som återigen sände hem den nu mycket svårt sjuka hunden med uppmaningen att återkomma efter två veckor för ytterligare provtagning.

Hunden fördes till sist till Universitetsdjursjukhuset i Uppsala, där man konstaterades att hunden hade en blödning i buken som orsakats av en tumör i mjälten som brustit. Den hade också ett stort antal tumörer i lever, tarm och lungor. Hunden avlivades senare på grund av sin sjukdom.

Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård har beslutat att tilldela veterinären en disciplinpåföljd i form av en erinran eftersom veterinären agerat försumligt i sin yrkesutövning.

Hund dog veterinär prickas


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.