Hundar hålls i bur på Gotland – SPRID info

På Länsstyrelsens djurskyddsenhet på Gotland har man märkt att det är vanligt att hundar hålls i bur, trots att det är förbjudet i lagen. 

Man jobbar mycket med att informera hundägare att det inte är tillåtet att hålla hundar i bur, hundarna far illa av att bli instängda och inte kunna nyttja sitt flyktbeteende. Man får inte ens stänga in en hund tillfälligt eller för en kort stund i en bur, det säger lagen.

En del hundägare förvarar hunden i bur istället för att aktivera den, för att hundägaren själv skall få en lugn stund 🙁 Om du har en hund som gillar att sova i en transportbur så MÅSTE du AVLÄGSNA dörren för att hunden skall kunna gå in och ur när den själv vill!

Det är inte bara på Gotland som PROBLEMET finns, vi vet att flera hundägare stänger in sina hundar i bur, vi har hört det bland hundägare som pratat om det. En del har inte varit införstådda med lagen och andra bryr sig inte utan använder det som inlärningsmetod alternativt straff…. Vi säger GRRRRRR

Lagen säger:

Hundar och katter får inte förvaras i bur utom vid vissa specifika tillfällen (på utställningar, tävlingar och prov, träning inför tävling, i samband med jakt och i samband med transport).

Hundar hålls inspärrade inomhus

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Hundar hålls i bur på Gotland – SPRID info

  1. Gun skriver:

    Ett djävla otyg är det! Jag VET hur oerhört påfrestande d är i livet när man har en hund som har separationsproblem. Men bur?-Nej tack!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.