Hund saknade vaccin mot rabies – fick övernatta i bur på Arlanda

En hund som kom in till Sverige via Arlanda utan att ha giltig vaccinering mot rabies fick övernatta på Arlanda i sin bur. Ägaren kräver tullen på 12 000 kronor, något som hon inte kommer att beviljas.

Enligt ägaren skall tulltjänstemannen varit otydlig i sin förklaring till hundägaren, var hunden skulle förvaras, då man vägrade att släppa in hunden i landet. En tredje person skall ha berättat till hundägaren att hunden skulle tas till en karantänförläggning, vilket inte skedde.

Hunden fick övernatta på Arlanda i sin bur, det är hundägaren inte glad över utan kräver nu tullen på 12 000 kronor. Gränsskyddschefen vid Tullverket menar att tullmannen inte gjort något fel utan att det är Jordbruksverkets beslut att hunden skulle stanna i sin bur på Arlanda.

Hund lämnades kvar på flygplatsen


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.