Storm runt kennel Woodhaven på Irland

Zanta av Quantos, Norges mest vinnande hund 2009/2010 fick sätta livet till i en tragisk eldsvåda på kennel Woodhaven på Irland.

Den fantastiskt framgångsrika Woodhaven kenneln på Irland har hamnat i riktigt blåsväder. Bakom kenneln står Justin & Dorothea Carroll & Eamon Hanlon. Nu kommer rapporter in om påstådda fall av misshandel och vanvård på kenneln. Man påstår att hundar har försvunnit och blivit stulna, samt hundar har hanterats dåligt. Hundar som varit där för handling har lämnats tillbaka till sina ägare i mycket dåligt skick.

Under de senaste veckorna har det varit upprörda diskussioner på facebook som samlat över 7000 medlemmar på två dygn. Samt på hundsidor över hela världen. Många kräver att teamet skall förbjudas att visa upp hundar på utställning.

De sista som fick bägaren att rinna över var en storbrand som härjade i kennelutrymmen, där 14 hundar fick sätta livet till. Bland dem fanns två hundar från Tor Johansen i Norge, bla Topp vinnaren Zanta av Quantos. Vi delar den stora sorgen!

Norway’s Top Dog among 14 dead in Irish kennel fire

Hunder omkom i brand

14 hunde omkommet i brand

Fourteen dogs die in kennel blaze – Owner speaks

Ban the woodhaven showteam from all aspects of the dog world!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Storm runt kennel Woodhaven på Irland

  1. D M skriver:

    The canine world is SHOCKED to see that Justin & Dorethea Carroll are still very much active in showing and handling dogs.Even after the recent claims of Justin Carrolls life threatning scrape after a severe stroke which prevented him answering all the questions about the welfare, health and location of the dogs in the WOODHAVEN SHOWTEAMS care there is now recent photograpic evidence of Justin Carroll showing in Bucarest on the Facebook page of the Missing Irish water spaniel Curlyco of Course.The owner of this dog and many others still await news of the whereabouts and safe return of their dogs.This couple are totally heartless and have no shame in disregarding owners the much needed info on thier beloved dogs.Its about time that SOMEONE put a complete STOP to the Carrolls and took all the relevant information to the right authorities to investigate this tragic matter. Justice for those 14 poor unfortunate dogs who lost thier lives so horrifically trapped in dog crates in a garage at the Carrolls home cannot be excused and those dogs have been failed their rightful care. SO COME ON those in the Kennel clubs throughout Ireland,the UK and Overseas show the rest of the dogloving world that you do truly care about dogs and step up to the mark!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.