Årets Djurvän sökes – Tävling hos Plantagen

Plantagen har just nu en tävling där man söker Årets djurvän, som kan vinna ett presentkort på 20 000 kr från Plantagen.

Runt om i landet finns det djur som far illa. De blir misshandlade, bortglömda och skadade. Men det finns människor som bryr sig lite extra. Människor som tar hand om de här djuren och ger dem ett nytt hem och nya förutsättningar för ett fortsatt underbart liv.

Plantagen vill stödja de här hjältarna genom att utlysa en tävling. Om du har tagit hand om ett utsatt djur, eller känner någon som har det, kan du skicka din historia till Plantagen med en motivering och bild. En jury utser sedan “Årets djurvän”. Skicka din historia och bild till husdjur@plantagen.se senast den 2 december 2012

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

50 Responses to Årets Djurvän sökes – Tävling hos Plantagen

 1. Rina skriver:

  Jag vill nominera Marina Alice Billhage från HemLiga! Hon är en av de mest omtänksammaste och underbaraste person någon kan ha som vän, oavsett om du är människa eller djur! Hon om någon skulle verkligen förtjäna detta pris, så hon förstår hur mycket hon betyder för så många människor och djuren som inte alltid får det hemmet som de förtjänar.
  Det är då Marina kommer och gör allt i sin makt föratt rädda livhanken på det lilla djuret!
  Kort och gott, Marina Alice Billhage skulle ha detta pris! <3<3<3

 2. Kerstin Israelsson skriver:

  Jag vill också nominera Marina Alice Billhage från HemLiga! Instämmer för övrigt med Rinas inlägg.

 3. Ewa Ingemarsson skriver:

  Jag nominerar Marina Alice Billhage från sidan HemLiga på Facebook! Det finns ingen som värnar mer om djur, och människor, än hon. Hon ställer upp och lägger ner både sin (fri-)tid och själ för att utsatta och strandsatta djur ska få ett nytt hem, för livet!!
  Hon om någon är värd detta pris!

 4. Linda G skriver:

  Jag vill nominera Marina Alice Billhage från HemLiga!

 5. Laila skriver:

  Jag vill också nominera Marina Alice Billhage från Hemliga..

 6. Christina Lagerlund skriver:

  Vill nominera Marina Alice Billhage från Hemliga!

 7. Maivor Björk skriver:

  Vill nominera Marina Alice Billhage från Hemliga!

 8. dognewss skriver:

  Skicka ert bidrag med namn och adress samt historia och bild till husdjur@plantagen.se senast den 2 december 2012

 9. Maria Larsson skriver:

  Vill Nominera Marina Alice Billhage.När min hund försvann så var hon ute dag o natt o letade efter honom trots att hon inte kände mig sedan innan.Nu känner jag henne bättre och om jag direkt förstod att hon är en kvinna med ett hjärta av guld så bara fortsätter hon att förvåna genom sitt arbete med att hitta nya hem åt övergivna djur.
  Om man kommer hem till Marina så lyser all denna kärlek igenom i hennes egna flock med hundar.En mer harmonisk flock där alla har sin speciella plats är svårt att hitta.Denna kvinna är värd att vinna tusen ggr om..

  • caroline olsson skriver:

   Jag vill också nominera marina Alice Billhager från HemLiga!
   Hon gör ett sånt bra jobb och hon vill verkligen alla djur väl och lägger ner så mycket energi och tid på dem och därför förtjänar hon detta pris!

 10. Jag nominerar Marina Alice Billhage (facebook-sidan HemLiga). En underbar tjej med hjärtat på rätt ställe. Hon lägger ner all sin energi på att hjälpa djur och deras ägare. Denna kvinna är gjord av kärlek. Hon engagerar sig till 100%. Hon förtjänar verkligen att få lite uppmuntran.

 11. Rosie Bäck skriver:

  Jag håller med om att Marina Alice Billhage från sidan HemLiga på Facebook ska vinna Årets djurvän 🙂

 12. Lars Turbo Einarsson skriver:

  Jag röstar för att den bästaste Marina Alice Billhage från HemLiga skall ha min röst och vinna denna tävling för att hon har ett hjärta av renaste guld för våra vänner djuren…….

 13. Anette Ljung skriver:

  Jag röstar på Marina Alice Billhage från HemLiga . Är det någon som är värd att vinna så är det hon. Det finns knappast någon annan som väljer att gå in i väggen bara hon kan rädda alla djur som behöver hjälp. Marina har ett hjärta av guld och är en SANN djurvän. <3

 14. Anonym skriver:

  Jag röstar på Marina Alice Billhage från HemLiga för att hon verkar bry sig om djur och sådana människor behövs

 15. Linda Eriksson skriver:

  Jag vill också nominera Marina Alice Billhage från HemLiga! Instämmer för övrigt med Rinas inlägg. Marina är den bästa som finns<3 kram från Linda , Diva, Disa

 16. Anna Karlsson skriver:

  Jag vill nominera Marina Alice Billhage. Hon är den finaste av alla djurvänner och med ett stort hjärta.

 17. Jag nominerar Marina Alice Billhage från HemLiga och röstar till !00% på att hon skal bli Årets Djurvän. Hon är den finaste av alla djurvänner jag känner. Hemma hos henne blir både djur och människor omhändertagna, något hennes egen flock vitnar om. Hon lägger all sin tid på att djur som behöver ett nytt hem av olika orsaker skal få ett bra och Livslångt hem. Hon följer upp djuren i deras nya hem och låter inte djuren komma till vem som helst. Hon vill att djuren kommer till RÄTT HEM och att nya ägaren vet vad det/dom ger sig in på.

 18. Nominerar Marina Alice Billhagen Hon är årets djurvänn!

 19. kim söderkvist skriver:

  Jag vill nominera Marina Alice Billhage från HemLiga!
  hon gör ett enormt jobb med att leta nya hem till djur.
  hon förtjänar verkligen det här priset

 20. Inger Wahlqvist skriver:

  Vill nominera Marina Alice Billhage till årets djurvän. Vet ingen som engagerar sig så för djuren och lägger ner så mycket tid på att hitta nya hem åt djur som haft det svårt.

 21. Anita Vättö skriver:

  Röstar på Marina Alice Billhage, HemLiga. Hon står på djurens sida. Inte lätt alla gånger då människors sårade egon många gånger står i vägen för allt förstånd. Jag kan inte annat än buga mig för denna kvinna, som så osjälviskt hjälper våra fyrfotade vänner. Många gånger under mycket otrevliga förhållande.

 22. conny skriver:

  röstar på Marina Alice Billhage en sann djurvänn som står på djurens sida

 23. Janet Marian Nielsen skriver:

  Jag vill nominera en riktig djurvänlig tjej med ett gott hjärta vid namn Marina Alice Billhage från hemliga, hon är guld värd <3

 24. Jag vill absolut nominera Marina Alice Billhage Från HemLiga, hon är otroligt drivande och brinner för våra djur. Finare människa får man leta efter <3
  /Annica

 25. Janne skriver:

  Jag nominerar Marina Alice Billhage från sidan HemLiga på Facebook!

 26. Petra skriver:

  Jag vill nominera Marina Alice Billhage!!

 27. Malin skriver:

  Även jag nominerar Marina Alice Billhage från underbara gruppen Hemliga på facebook.
  Hon är en mjuk människa & värnar om djuren på alla sätt de går. <3

 28. Marie Olsson skriver:

  Jag vill nominera Marina Alice Billhage, då hennes enorma hjärta verkligen räcker till för alla dessa behövande själar! Största djurvännen någonsin!!!

 29. Lena L skriver:

  Jag vill nominera Marina Alice Billhage, hon bryr sig verkligen om djuren

 30. Marie Andersson skriver:

  Jag vill nominera Marina Billhage, Hem-liga, facebook. hon har under många år engagerat sig i omplaceringar av hundar och att hjälpa människor med sina hundar. Hon bara är.

 31. Ons Ymmla skriver:

  Jag vill nominera Kicki Lindberg på second chanse, en kvinna som VERKLIGEN omplacerar hundar som har det mkt svårt, hon räds inte att med livet som insats rädda en hund till ett gott liv.
  Hon får ta hand om andras misslyckade placeringar och rätt till efter andra som tycker det är en lek och prestige att omplacera hundar. Kicki Lindberg och secound chance gör ett mycket gediget arbete och jobbar utifrån stor kärlek till hunden och med djupa kunskaper och med mycket samlad erfarenhet. En beundransvärd grupp, som aldig söker ära och berömmelse, dom älskar istället att få känna känslan av att en hund kommit till ett tryggt hem och för all framtid ska få det gott.
  En slant till Secound chanse är något jag som admin på bosses hundhjälp varmt kan rekomendera om man funderar på att ge priset till en omplacerare. 🙂

 32. Ons Ymmla skriver:

  Jag vill gärna också rekomendera Bo Svensson på Bosses hundhjälp.
  En fantastisk man som 75 år gammal startar upp denna grupp för att få göra skillnad för en utsatt hund. Under året som gått har föreningen och alla medlemmarna i bosses samlat in medel för att hjälpa över 100 hundar till veterinärvård. Därutöver så stöttas ägare i olika besvärliga hundfrågor, man hjälper hundar på rymmen eller som är stulna att hitta hem och Bosse själv drar sig inte för att kliva ut i skogen och vara med på sök på plats, eller att låna ut nödvändigt material som är inköpt till föreningen för att kunna hjälpa hundar och ägare.
  Den värme som finns inom gruppen där en utsträckt tass till en behövande hund ständigt sträcks ut, är rörande och det ger en smula hopp om att världen är full av goda människor trots allt.
  Det är en ära att få vara en del av Bosses hundhjälp 🙂
  Jag kan med mina varmaste rekomendationer nominera Bo Svensson och alla hans goa 4000 medlemmar till er tävling. Bo och Hans medlemmar är FANTASTISKA!!!!!!

 33. Carina skriver:

  Jag röstar på Marina Billhage som jag har följt under många år. Hon har omplacerat och tagit hand om djur mycke längre än många vet om under svåra omständighetr. En tjej som gör det för bara djurens skull och inte för att synas. Jag är så glad att det finns så osjälviska människor som henne.

 34. Anonym skriver:

  Jag vill absolut lämna min varmaste röst på Marina Billhage, som lägger all sin tid, hjärta och själ i sitt engagemang 🙂 Hon har under många, många år gjort allt för sina älskade behövande fyrfota vänner. Oavsett tid, plats eller ork har hon kämpat i både medvind och motgång <3
  Hon är guld värd <3

 35. Veronica skriver:

  Nu har jag mailat in min röst på Marina Billhage! Hoppas alla som kommenterat här och vill att Marina ska få priset, även har mailat till Plantagen som det står i ”tävlingsreglerna”!

 36. Torgny Wessberg skriver:

  Det inte Marina Billhage görför djuren är inte värt att göra,

 37. Annki Berggren skriver:

  Jag röstar på Marina Billhage som Årets Djurvän. Hon har under väldigt många år engagerat sig i omplaceringar av hundar och att hjälpa människor med sina hundar. Marina har förmågan att kunna prata med hundar. Djur känner sig trygga i hennes närvaro. Eftersom jag känt Marina i många år så vet jag att hon haft det tufft och fått lida mycket själv, men det har aldrig hindrat henne i sitt engagemang för hundars rätt till att få må bra. Det är bara när Marina är omgiven av sin flock som jag vet att hon mår riktigt bra, hennes hjärta är så stort och räcker till för alla. Jag kan inte tänka mig en större djurvän!

 38. Maria Karlsson Deville skriver:

  Marina Billhage utan tvekan…. hon är värd så mkt.. så detta priset ska hon verkligen ha, hon förtjänar egentligen så mkt mer men detta är ett sätt för oss att visa vår uppskattning till henne… att rösta fram henne som årets djurvän är en självklarhet.

 39. Alexandra Hedlund skriver:

  Marina Alice Billhage från HemLiga vill jag nominera med stort engagemang för djur som behöver hjälp ..Underbart att det finns människor med ett stort hjärta för våra fyrfota vänner som inte har valt att ha det svårt eller hamna hos fel person.

 40. dognewss skriver:

  OBS för att nominera skall ni Skicka din historia och bild till husdjur@plantagen.se senast den 2 december 2012

 41. Pernilla skriver:

  Jag nominerar Marina Alice Billhag som har gruppen HemLigan. Marina arbetar med hela sitt hjärta för att hjälpa djur för bättre framtid.

  En mer värdig vinnare är svårt att finna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.