Hunden såldes under ägarens semester

Då Sandra åkte på semester överlämnade hon sin käraste hund till en vän, som skulle passa hunden under hennes frånvaro. När hon kom hem var hunden såld till ett annat hem som vägrar att ge honom tillbaka!

Thor är en blandras mellan schäfer och alaskan malamute, han är drygt 8 månader och bor just nu bland främmande människor. Han längtar säkert hem till sin ägare Sandra men hans nya ägare vägrar släppa taget om honom.

Thor hade blivit stökig under sin vistelse hos Sandras vän, han tog då med hunden till polisen som lämnade över hunden till ett hundpensionat. Hunden såldes sedan vidare till ett nytt hem innan Sandra hunnit få reda på vad som skett.

Sandra hade inte registrerat sig som ägare till Thor i Jordbruksverkets centrala hundregister, vilket är en av orsakerna till att hon nu inte kan få tillbaka sin hund trots att hon är ägare till den.

Sandra vädjar till Thors nya ägare att lämna tillbaka hunden!

Lita ALDRIG på någon, inte ens än god vän, skriv ALLTID kontrakt hur löjligt det än låter om du överlåter din hund till någon! (hunden Casanova stals av sin uppfödare och god vän till ägaren, läs HÄR ägaren fick aldrig återse sin hund trots flera års rättsprocesser)

På semester – då stals och såldes hunden


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

11 Responses to Hunden såldes under ägarens semester

 1. Brittis skriver:

  Har hon inget köpkontrakt där hon skrivit på när hon köpte hunden? jag har alltid det när jag säljer mina blandraser.

  • dognewss skriver:

   Muntligt kontrakt gäller så ett skriftligt betyder inget 🙁 Man behöver bevisa det genom en rättslig process

   • Brittis skriver:

    Hur kan ett muntligt gälla för det finns ju inga bevis? ett köpkontrakt måste väl gälla bättre om både säljaren och köparen skrivit på det? bevisen syns ju genom ens namnteckning, då är det annars ingen ide att ha ett köpkontrakt överhuvudtaget för någon som säljer valpar om det inte gäller.

 2. Jeanette Johansson skriver:

  Sånt där är helsjukt! Jag sitter i ungefär samma sits, får inte tillbaka min hund… Centrala Hundregistret är ju en sällsam inrättning också! Försökte få dem att förstå att hunden var min, men det spelade ingen roll för det ”är DÄR HUNDEN ÄR den ska registreras”. M.a.o är det inte ägaren som ska stå utan där hunden finns för tillfället. Så jag sa att om jag då har hundvakt och åker på semester, måste jag väl i så fall ändra adress?! JA svarade hon. :-O
  Det som enligt lag är ägarbevis är kvitto på vem som först köpte hunden! Så hur CHR kan påstå nåt annat är ännu mer otroligt! Jag blir bara förbannad när jag läser detta…
  Nej gör om lagen så vi kan få tillbaka våra hundar! Det är bedrövligt att folk bara kan och får neka till att lämna tillbaka hundar så.
  Om någon är driftig här kan personen gärna starta en site så vi kan hjälpas åt att komma någon vart.

  • dognewss skriver:

   Det var vi som äger Dog News som förlorade hunden Casanova (se länk ovan) , det slutade på en 2,5 års tvist i rätten och – 360 000 kr. Vi såg aldrig hunden mer trots att vi vann alla 3 sittningar i rätten. Vi hade att göra med en slug jävel till motpart. Jag skulle inte rekommendera en rättslig process till någon med facit i hand, OM ni inte vill mista en STOR summa pengar och er hälsa, det sliter att betala och hoppas och bli besviken 🙁

   • Jeanette Johansson skriver:

    Så bedrövligt…
    Men då vet man hur man ska göra när man ska skaffa en ”ny” hund, man tar någon annans… :-/ Det avskräcker ju inte någon att ta en hund så för man har ju stor chans att få behålla den. Ingen, eller inte så många, skulle ta någons hund om man åkte dit rejält och dessutom fick betala rättskostnaderna.
    Förj*****t rent ut sagt!

 3. Cassy skriver:

  Jag har läst en annan historia om denna Thor och då var det inte vännen som hade haft hand om honom utan det var en hundvakt till en bekant.. som i sin tur lämnat den hos en annan och efter det hamnade han hos polisen.

  • Britt Marie skriver:

   Vilka slags vänner har denna Sandra? Själv har jag tidigare lämnat mina hundar till nära vänner om jag måste vara borta en kort tid. Efter att haft egna hundar drygt 50 år skaffar jag inga egna hundar, men tar gärna emot en liten semesterhund.

 4. Pingback: Det ser mörkt ut för Thor |

 5. lena skriver:

  Finns nog flera versioner av detta.Jag har läst att vännen lämna hunden till en kvinna.Som på grund av sina missbruksproblem lämna hunden till polisen.Och använde ägarens namn då

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.