Ammacentralen hjälper moderlösa valpar

För några år sedan lades Svenska Hunduppfödareföreningen, SHF, ned. Där hade i många år bedrivits kontaktverksamhet mellan tikägare, som förlorat mamman till en valpkull, och tikägare som hade amma att erbjuda. Verksamheten gick under namnet Ammacentralen med tre kontaktpersoner runt om i landet. När SHF lades ned fördes Ammacentralen in under Svenska Kennelklubbens beskydd. I dag bedrivs verksamheten på idellt plan av Kerstin Norberg på Lidingö, som var kontaktperson ett tiotal år för SHF:s Ammacentral.

Har du en tik som dött i samband med nedkomsten, eller som av olika anledningar inte har mjölk, kan du ringa och efterlysa amma. Och har du en tik som kanske bara fått en eller ett par valpar och gärna kan ta några till är du välkommen att erbjuda dina tjänster. Eller du kanske har en skendräktig tik som också skulle kunna hjälpa till med valpar. Tiken bör dock själv ha haft valpar tidigare.

Tänk på att det är ett stort åtagande att ta över någon annans valpar, alternativt att låna ut sin tik till en annan uppfödare. Därför ska man alltid göra upp ett avtal om vad som ska gälla kring försäkring, ersättning och annat.

Du kan kontakta Kerstin Norberg på telefon 08-667 35 09, eller e-post kerstin.norberg@zelmaas.se. Om du mejlar, skriv ned så många uppgifter som möjligt, bland annat vad det är för ras och var i landet du finns.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.