Hundförbud gäller bara i länet där man bor

En kvinna som har fått hundförbud utfärdat av Länsstyrelsen i Gävleborgs län har fått lov att hålla hund i Skåne, enligt Förvaltningsrätten i Malmö.

Djurskyddsenheten i Skåne har överklagat beslutet till kammarrätten och menar att djurförbud skall gälla hela landet. Men i lagen står det inte att djurförbud gäller i hela landet!!!

Så sent som i somras hittades 3 svårt medtagna hundar i ett lönnrum i kvinnans källare på en adress i Mellanskåne. Hundarna stod i sin egen avföring och avlivades omgående. Kvinnan skall ha sagt att hundarna var olovligt införda till Sverige från Danmark och att hundarna var ohanterliga, står det i Skånskan.

Hundförbud gäller inte i hela landet


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 Responses to Hundförbud gäller bara i länet där man bor

  1. Madde skriver:

    Om detta stämmer så har förvaltningsrätten gjort en verklig tabbe. Djurförbud gäller i hela landet och är inte begränsat till länen. Det har ju t.o.m. införts ett nationellt register för att man inte ska komma undan djurförbud genom att flytta till ett annat län (http://www2.notisum.com/News.aspx?pageid=189&itemid=3337) Mer troligt är att förvaltningsrätten har upphävt djurförbudet i dess helhet!

  2. Åse R Gsson skriver:

    I domskälet står
    Citat ”Eftersom förbudet fattats av Länsstyrelsen i Gävleborgs län ägare det inte sådan giltighet att det kan läggas till grund för omhändertagande av hundar som AM äger eller har hand om i Skåne. Det överklagade beslutet (omhändertagandet av 5 hundar) ska därför upphävas”

    Så det är inte hundförbudet i sig som är upphävt (gud förbjude!!!) utan beslutet om att omhänderta de 5 hundar som inte avlivades på plats (3 stycken).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.