När polisen ser döden som sista utvägen – sköt ihjäl två hundar

Återigen har polisen valt den hårda vägen vid möte med hundar, är det nödvändigt att döda, varför kan man inte använda sig av bedövningsmedel?

Stockholmspolisen sköt ihjäl två hundar, som försökte skydda husse vid ett omhändertagande i Hjorthagen på måndagen. Husse behövde vård, man hade tillkallat både polis och ambulans, men hundarna vägrade låta någon komma i närheten av husse.

Visst, det var bråttom att ta hand om mannen, men om polisen skulle vara utrustad för liknande situationer så hade hundarna levt idag. På polisen menar man att man var tvungna att skjuta hundarna, men Varför? Hundarna dödades med över 20 skott!!!
Det finns ju bedövningsmedel! Det är en naturlig instinkt hos hundarna att skydda sin husse vid en sådan situation. Man måste inte döda, hundarna hade rätt att leva och genomgå en test innan man kan avgöra om det är nödvändigt att döda dem.

Vi ville väcka diskussion om polisens hantering vid liknande situationer med vårt inlägg på Dog News förra veckan, läs mer här

Därför sköt vi ihjäl hundarna

Hundar sköts vid omhändertagande

Hund avlivades på flygplatsen i Göteborg


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

11 svar på När polisen ser döden som sista utvägen – sköt ihjäl två hundar

 1. graceblogg skriver:

  DET ÄR HELT SANNSLÖST ! ! !

  “Mannen satt i mitten när polisen sköt”

  Anna Eriksson, som var på plats i kväll, blev vittne till händelsen.

  Enligt henne satt mannen upp och var talbar både när ambulans och polis kom dit. Och mannen höll hundarna i koppel när polisen började skjuta, säger hon.

  – Hundarna vaktade honom, men anföll inte honom, utan började skälla mot polisen.

  – Jag är helt chockad. Mannen satt i mitten och höll i hundarna – det hade lika gärna kunnat vara han som blev skjuten.

  Se hela filmen här:
  http://www.expressen.se/nyheter/polisen-skot-hundar-for-att-radda-livlos-man/

  (enl. uppgift är hundarna av brukshund “typ” Helt ointressant i sammanhanget, bortsett för media då förståss)

 2. Linus skriver:

  Två aggressiva hundar är två aggressiva hundar, kunde varit småbarn hundarna attackerat istället, nu var det tur att det var poliser. Ska poliser gå runt med en ryggsäck fylld med saker för olika händelser? En polis kan inte bära på hur mycket som helst… Tråkigt att behöva döda hundarna, men det var förmodligen det som stunden krävde. Hade jag haft pistol hade jag också skjutit en hund som attackerade mig. Har en människa också rätt till ett ”test” om han är psyko när han börjar attackera människor? Eller får polisen skjuta då om det är en fara för allmänheten/polisen?

  • graceblogg skriver:

   Katten Kajsa skulle bara ut på sin dagliga upptäcktsfärd.
   Det slutade med att hon sköts till döds – av polisen.
   – Det var en ren avrättning, säger matte Malin Jansson,
   Ägarna förtvivlade: Nästan hela huvudet var bortskjutet….
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13286779.ab

  • Anton skriver:

   Du har så jävla fel linus, dedära hundarna var sjukt snälla och gosiga, de var inte ens 1 år gamla! Klart som fan att de blir misstänksamma när det rusar fram tre stycken okända män som skriker, hundarna gick aldrig till atack, den ena hunden var nesväs och skällde och den andra satt bara och kollade, de började med att skjuta hunden som skällde, sålänge som det pågick slet den andra hunden sig loss och sprang in på ett bygge bakom, därefter sprang poliserna efter och sköt den stakcrs hund som var livrädd och inte hade gjort någon skada alls!

   • Fastnääe skriver:

    Ah fast näee, nu vare så att hundarna (båda) sköts på plats.
    Antar att du var där när skottlossningen skedde då du är helt säker på att de båda var ”sjukt snälla och gosiga”. Om jag som polis är på utryckning för att hjälpa en man, möts av hans två hundar som attackerar mig så skulle jag nog agera likadant. Då mannen var talbar borde han ha kunnat kalla tillbaks dom / lugna ner dom – men misslyckades uppenbarligen, sätter hellre en kula i den än att låta mannen och mig själv komma till skada.

  • Robert skriver:

   Linus…har du sett filmen i fråga överhuvudtaget?! Polisen hetsade hundarna….

 3. Mia L skriver:

  Gå in på sidan och gilla samt dela. Ju fler desto bättre!
  http://www.facebook.com/#!/pages/Vi-som-ej-accepterar-att-polisen-skjuter-tv%C3%A5-hundar-helt-h%C3%A4nsynsl%C3%B6st/110784435743285

  Snälla, alla ni som gillar denna sida. Ni kan väl dela sidan i eran tidslinje så att den når ut till flera. Vi måste visa att detta inte accepteras och måste få till en förändring som tex. kan vara att poliserna börjar att få en utbildning gällande hundar.

 4. Pingback: Polisen sköt hundarna för att rädda husses liv |

 5. Pingback: Dödsskjutningen i Stockholm får reaktioner från hela världen |

 6. Pingback: Polis sköt ihjäl medvetslös kvinnas hund |

 7. Pingback: Sköt hundar med 29 skott – utredningen läggs ned |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.