Polisen sköt hundarna för att rädda husses liv

Polisen har nu gått ut med sin version av dramat där två hundar sköts till döds. Man sköt för att rädda livet på hundägaren. 

Hundägaren skall ha haft en kniv och försökt skära sig i halsen, han skall ha varit benägen att ta sitt liv på plats. Det är vad polisen uppger på sin hemsida som motiv till att man sköt hejvilt med ca 20 skott för att ta livet av hundägarens hundar som vägrade släppa hjälpinsatsen inpå deras husse.

Man hade inget val, skjuta hundarna eller låta husse ta sitt liv. Nu vet vi ju inte hur det hade slutat om man inte skjutit ihjäl hundarna, men det kan vara så att mannen faktiskt hade hunnit ta sitt liv och då hade polisen fått stå till svars för det.

Fortfarande finns det många obesvarade frågor, på många forum och bloggar runt om i landet diskuteras frågan Varför skjuta hundarna?! Fanns det något annat val? Behöver polisen se över sina rutiner i hur de skall bemöta hundar i liknande situationer?

Nästa gång kan de gälla Dig eller en annan sjuk person i hemmet som behöver hjälp, kommer polisen då att skjuta en annars så snäll familjehund som försvarar sin husse på dödsbädden?

Familjen i chock – vår son försökte rädda hundarna

Polisen sköt för att rädda hans liv

Polisen sköt två aggressiva hundar

Stockholmspolisen sköt ihjäl två hundar

Därför sköt vi ihjäl hundarna

Hundar sköts vid omhändertagande

Hund avlivades på flygplatsen i Göteborg


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Polisen sköt hundarna för att rädda husses liv

  1. Anders skriver:

    Ingen som vet namn på poliserna som gjorde det???

    /Anders

  2. Sonny skriver:

    Men det verkar ju vara ett klockrent ingripande av snutarna! Tror knappast att jyckarna snällt skulle ha stått och tittat på när de sprang fram och slog deras husse med batongerna, det förstår väl vem som helst? Särskilt inte ett par CC…

  3. Pingback: Sköt hundar med 29 skott – utredningen läggs ned |

  4. Pingback: Poliserna kan komma att åtalas för dödsskotten mot hundarna |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.