Sagt efter hundattacken i Göteborg

En mer rättvis bild av vad Seth står för, än den nedkortade version som det stod att läsa om i GP.

En intervju med Seth som är vald till veckans kommunprofil tack vare sitt engagemang.

“Med certifiering av hund­ägare skulle problemen med hundar som attackerar minska. Det anser ­Partilles egen hundcoach Seth Sjöblom. Han ­hjälper människor som har ­problem med aggressiva hundar. 

– Hundar är en stor industri i dag och antalet hundägare växer enormt. Men många skaffar en gullig valp utan att fundera över dess ras. Varje ras är framavlad för ett speciellt syfte och man måste fundera över vad man har tänkt ha sin hund till. Kan jag hantera den och ge den det den behöver? säger Seth Sjöblom och berättar att även vanliga hundar som border collies, taxar och jack russel terrier kan få väldiga problem om man inte stimulerar dem tillräckligt.
I dag driver han en blogg som har ett stort antal läsare och många kontaktar honom för att få hjälp med sina problemhundar. Förklaringen till att hans speciella känsla för hundar ligger i barndomen.

– Jag har alltid haft hundar omkring mig. Mina föräldrar hade hund och pappa jobbade för militärens hundskola i Skellefteå. Tack vare honom har jag gått många lydnadskurser och utbildningar.
Hemma på gården hade han god hand med både hundarna och de andra djuren. Grisarna tränade han också. Men med tiden tröttnade han på den traditionella lydnadsfostran.
– Jag kom underfund med hur man läser av hundars beteenden i flock. Mina föräldrar förstod att jag såg något som de inte uppfattade trots sin stora erfarenhet. Läs hela artikeln HÄR , vi har rebloggat  härifrån


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Sagt efter hundattacken i Göteborg

 1. TomasP skriver:

  Snarare Sollefteå?

  Hoppas att även den polishund som attackerade och bet en 16årig flicka svårt i Göteborg mentaltestas… extra noga, för borde inte polishundar redan vara stabila?

 2. Ingrid Hansson skriver:

  Det finns en polishund i Detroit som är mops 😀 Jag kollade in den här sidan! (The Typical Pug)
  http://www.facebook.com/pages/The-Typical-Pug/451030101604785

 3. Pia Magnusson skriver:

  Hunden ska agera efter förarens kommando , inte flyga på vem som helst som kommer i dens väg . Så detta är mycket Dålig dressyr och utbildning av denna hund . Vi får hoppas att detta verkligen var en engångsföreteelse och att denna hund tränas vidare för den är absolut inte fullärd än. Kvarstående aggressivitet ska definitivt inte finnas hos en korrekt uppfostrad och utbildad hund . Behöva bända isär käkarna ! Vad Är detta ??? Det räcker med dom mordvapen som poliser har ansvar för , än aggressiva hundar också ! Usch !
  /. Pia

 4. Pingback: Rottweilern i GBG förklaras frisk |

 5. Pingback: Rottweilern i Göteborg borde avlivas |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.