Pitbullterrier benådad från sin dödsdom

År 1992 dömdes den amerikanska pitbullterriern Dempsey till döden, efter att två polismän ertappat den på promenad med matte utan munkorg.

Dempsey som bodde med sin matte Dianne Fanneran i London, var på promenad den ödesdigra dagen. Hunden skulle kräkas och matte avlägsnade därför munkorgen, precis i det ögonblicket dök de två polismännen upp. Hunden kom således att dömas till döden.

Matte överklagade domen och Brigitte Bardot erbjöd hunden en fristad i Frankrike för att hunden skulle slippa sin dödsdom. 3 år efter att domen föll benådades Dempsey på grund av en rättslig teknikalitet.

Dempsey R.I.P

Läs mera HÄR


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Pitbullterrier benådad från sin dödsdom

 1. graceblogg skriver:

  Det publicerades: Friday, November 20, 1998. – Dempsey: Saved in November 1995.
  ”The fact that she celebrated her 17th birthday on Sunday, February 2nd 2003 is quite an achievement for any dog”

  The Kennel Club is the UK,
  Success as Dog Control Bill passes report stage in House of Lords
  The Government is today being forced to finally sit up and listen after the Dog Control Bill, championed by Lord Rupert Redesdale, the Kennel Club and the Dangerous Dogs Act Study Group (DDASG), passed its Report Stage in the House of Lords.

  The Bill proposed will replace the existing dangerous dog legislation, including the repeal of breed specific legislation and the introduction of Dog Control Notices. Put together by the DDASG, the Bill is currently continuing its path through the legislative system after being tabled by Lord Redesdale as a Private Members Bill in 2010.

  http://www.thekennelclub.org.uk/item/3754/pg_dtl_art_news/item/928

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.