Börsfall och en fjäder blir till en tupp


Teckningen ovan beskriver bättre än tusen ord hur en fjäder blir till en tupp, om det är så här som börsen fungerar så kan jag sluta upp och fundera över varför det är krig i världen!

Jag har med många andra upplevt hur en fjäder kan bli till en tupp, speciellt i hundvärlden, ja även i hästvärlden eller vilket djursportsammanhang som helst.

”Förr” höll jag på med hästar, knappt hade min första häst kommit ut i hagen innan djungeltelefonerna var i full gång. Jag var ny inom hästvärlden, var totalt ovetandes om avundsjuka och elakheter så jag blev stum av förvåning då jag fick höra elaka rykten om min underbara lilla häst. Jag hade tagit över honom från en ägare som inte klarat av att ta hand om honom, han var lite utsvulten, dålig pälskondition men annars helt frisk enligt veterinären. Jag satsade mina pengar på honom och visste att jag snart skulle få honom i god kondition igen. Vad jag inte visste var att jag skulle kallas för djurplågare och andra elaka ord. Ingen brydde sig nämligen om att ta reda på vem jag var, vem hästen var utan omgivningen dömde mig efter hästens dåvarande utseende. Visst han såg förskräcklig ut men det var inte jag som gjort honom sådan, jag ville tvärtom rädda honom och ge honom den chans till ett bättre liv som han förtjänade.

Från häst till hund, historien ovan talar om vad som kan ske om man sprider rykten som man inte vet om dessa innehåller någon som helst sanning. Jag blev senare varse om att så sker även i hundvärlden, jag har tyvärr upplevt att man sätter ord i andras munnar, ord som man aldrig sagt men som sprids fortare än ljuset från mun till mun, utan att någon endaste själ frågar personen det berör om det är sant, om man har sagt så. Detta ”fenomen” upplevs tyvärr av många inom hundvärlden, så jag är inte unik på något sätt, men det är så otroligt synd att  avundsjuka eller ”hörfel” förorsakar så mycket tråkigheter, då vi tillsammans kunde dela med oss av erfarenheter och föra hundavel och hundsporten vidare. Vi har alla så mycket att ge men det är få som är beredda att ta emot det.


Det här inlägget postades i Nyheter, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.