Ökad samverkan kring antibiotikaresistens

Den 18 november varje år uppmärksammas problemet med antibiotikaresistens i hela Europa under namnet European Antibiotic Awareness Day. I Sverige anordnas därför idag för första gången Antibiotikaforum som en del av den nya nationella samverkansfunktionen mot antibiotikaresistens och vårdrelaterade infektioner.

Antibiotikaresistens är ett globalt hot mot såväl folkhälsan och djurhälsan  som hela den moderna hälso- och sjukvården. Sverige har ett gott läge jämfört med många andra länder, men med ökad rörlighet av människor, djur, livsmedel och andra varor kommer åtgärder för att begränsa antibiotikaresistens att bli allt viktigare.

Läs hela pressmeddelandet HÄR


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.