Bloggkollega kämpar också mot Blockets hundannonser

Vår bloggkollega kämpar också mot oseriösa hundannonser på Blocket.se.

Det blev en liten följetong av när jag ringde på en fejk-annons om valpar och tog reda på mer.

2) Blockets svar på fejk annonsen.
3) Fejkannonsen om valpar slutade inte här.
4) Blocket.se svarar igen.

gold pup

Fick precis en läsarkommentar (under Blockets svar på fejkannonsen) från en kvinna som råkat på samma personer:

”Hei, jeg er i kontakt med en som heter isabella brudom, som selger valper, og skal sende dem til meg, men jeg må betale via Western Union.
Det er også en mann som har ringt og mast på angående penger, at jeg må sette dem inn nå for hunden skal sendes i morgen tildig.
Kan det være samme person??
Svar så fort du kan, ta gjerne kontakt med meg på mail!!”

Denna kvinnan hade klokt nog sökt mer information på internet. Det är alltid smart att söka på nätet där man ofta kan hitta varningar om bedrägerier i olika former. Ofta kan man söka på hela texter man fått i mail och dylikt, som någon vänlig själ som fått samma har kopierat och lagt ut i varningssyfte. Ibland får man ta det med en nypa salt och lita på sitt eget omdöme – för det kan också vara rent förtal som resultat av osämja.

Blocketannonsen om de billiga valparna handlade inte om att de tänkte smuggla hit hundarna  utan det är ett internetbedrägeri. Några valpar finns antagligen inte – som tur är ändå.

Men vi passar på att igen varna för insmugglade hundar både för att undvika smittspridning av dvärgbandmask och rabies mm i landet och för hundarnas skull – valpsmugglare slänger hundarna genom bilrutan om de riskerar att bli påkomna eller packar dem i lönnutrymmen där många dör.

Angående ”klipp”
som verkar nästan gratis:
Verkar något för bra för att vara sant
så är det oftast inte sant heller.

Klippt och skuret från Sets blogg HÄR

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

8 svar på Bloggkollega kämpar också mot Blockets hundannonser

 1. yorkielove skriver:

  Det finns ocks� SERI�SA annonser p� blocket ang. oregistrerade men rasrena hundar. J�tten�jd med min Malteservalp, som hade alla reg. och vaccinationer, avmaskning m.m. utom registering i SKK. Celia

  Date: Fri, 7 Dec 2012 07:17:24 +0000 To: boris_sagers@hotmail.com

  • dognewss skriver:

   Men det är INTE seriös avel att avla på renrasiga hundar och låta bli att registrera dem! Vad vet du som valpköpare om avelsdjuren, om uppfödarens kunskap om vad som ligger bakom i blodslinjerna etc?

 2. aicha skriver:

  Nu kan jag inte hålla med Dognewss.Bara för att valpen inte är registrerad betyder det inte att man inget känner till om föräldradjuren och bakomliggande hundar,det kan vara någon som blivit utesluten från livegna SKK och detta betyder inte att du vanvårdat eller behöver ha misskött dina hundar många blir uteslutna på helt andra grunder.Så det är en saning med modifickation att säga som ni gör.Sen att jag inte förstår varför man avlar på rasrena djur och inte reggar dom ,ja se det är en helt annan fråga.God jul.

  • dognewss skriver:

   Så Du menar att alla som avlar på renrasiga hundar är uteslutna medlemmar ur SKK? Eller hur skall vi tolka Dig? Vi anser att man inte har ett lika gott ”skydd” som valpköpare om man köper en renrasig valp som inte är registrerad hos SKK. Vi skriver detta för att uppmärksamma okunniga valpköpare om faran med att köpa en renrasig valp och tro att man får samma vara och samma garantier som man får om man köper en valp med stamtavla! Det är dit vi vill komma och inget annat! God Jul till Dig med 😉

 3. Susanne Holmene skriver:

  Intressant att se att din bloggkollega också fått kalla handen av Blocket.
  Detta svar brukar jag få:
  ”Hej,
  Tack för din anmälan.
  Vi ska titta närmare på denna annonsör för att bekräfta dina uppgifter. Vi återkommer till dig om vi skulle behöva mer information.
  Hälsningar,
  Stephan – Blocket Kundsäkerhetscenter”

  och sedan ligger svartjobbsannonsen ute i 2 månader och så får vår franchisetagare som jobbar vitt slå igen sin verksamhet på samma ort.
  Har försökt få en dialog med Blocket och tipsat hur man kan lösa detta på olika sätt men inte det minsta intresse och inget ens något svar på det.
  Visst är svaren nästan identiska som jag och Seth fått???

  • dognewss skriver:

   Hej Susanne, Vet EJ om man skall skratta eller gråta, detta svar fick vi av Blocket: Hej,

   Tack för att du kontaktade oss och jag beklagar verkligen dröjsmålet med vår återkoppling.

   Ni ska ha fått svar av oss via er blogg.

   Jag passar på att önska dig en trevlig helg!

   MEN TILL SAKEN HÖR ATT VI PÅ DOG NEWS INTE FÅTT NÅGOT SVAR INNE PÅ BLOGGEN!!!???

 4. Pingback: Fejkannonser på blocket. | Seth Sjöblom

 5. Pingback: Det BÄSTA skrivna av och om Seth. | Seth Sjöblom

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.