Djur skall inte vara ett impulsinköp som julklapp.

julklapphunden

Många barn har skrivit en hund, en katt eller ett annat djur överst på sin önskelista. Ett djur kan ge mycket glädje, men det är viktigt att det ska få ett bra liv och att inköpet är noga genomtänkt. Därför ska djur inte vara ett impulsinköp som julklapp.

Innan du köper ett djur är det viktigt att noga tänka igenom om du har möjlighet att ta hand om det på ett bra sätt under en lång tid framöver. Har du de kunskaper som behövs och har du den tid som krävs varje dag? Ett marsvin eller en kanin är ingen leksak och även om du köper ett djur till ditt barn så är det du som vuxen som måste ta ansvar för djurets välfärd.

Många som har allergi i familjen väljer att skaffa en orm, sköldpadda, leguan eller annan reptil. Att hålla djur av denna typ av djur kräver kunskap och utrymme. Det är många reptiler som far illa för att de får felaktig föda och förvaras i en felaktig miljö och ofta på för små ytor. Läs hela Jordbruksverkets pressmeddelande HÄR


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.