Betalade 40 000 kronor för hund som inte existerade

Ingar, en äldre man i Norge blev rejält lurad på en nätannons, han betalade totalt 33 500 NOK ca 40 000 sek för en hund som inte fanns!

Mannen svarade på en annons om en hund som skulle ges bort på grund av flytt, två veckor senare var han 40 000 kronor fattigare, hundvalpen Asterix har troligen aldrig existerat!

Annonsen fann han på finn.no, där kreativa elaka personer hittar på nya sätt att lura godtrogna människor. I annonsen stod det att säljaren som bodde i Østfold i Norge skulle flytta utomlands pga nytt jobb och att hunden därför letade nytt hem.

Men senare kom det fram att hunden befann sig i Storbritannien och att annonsören ville ha 3 800 kr för transporten. Då hunden var renrasig tyckte Ingar att det var en liten summa pengar och hoppade på tåget som senare skulle kosta honom 40 000 kr och många sömnlösa nätter.

Kort där efter kom ett email från British Customs, man krävde 18 500 kr för karantän av hunden. Annonsören betalade en del av beloppet till Ingar och det ingav trygghet, så han överförde 18 500 kr till ett konto i Kamerun som skulle gå till karantän. Han hade fått ett löfte om att få pengarna återbetalade vid senare tillfälle, men så skedde aldrig!

Personerna bakom annonsen lyckades trassla in Ingar i en annan ”affär” så han också blev skyldig att betala pengar till en annan person som också blev lurad. Snart stod han där 40 000 kronor fattigare och utan hund, allt detta för en hund som aldrig funnits.

Hunden Asterix har aldrig existerat

LES OGSÅ: Du kan bli svindlet – og dømt
LES OGSÅ: Slik kjemper Finn.no mot svindlerne

LES OGSÅ: To menn siktet for 83 ID-tyver
LES OGSÅ: Til kamp mot svindel via Facebook

LES OGSÅ: Flest vert svindla på nett
LES OGSÅ: – Se opp for nettkonkurranser!

LES OGSÅ: Unngå nettfellene
LES OGSÅ: Advarer mot svindel-e-post

LES OGSÅ: Advarer mot netthandel
LES OGSÅ: Svindelforsøk mot Finn.no


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Betalade 40 000 kronor för hund som inte existerade

  1. Rose-Marie Emery skriver:

    Det finns på flera svenska siter med..VARNINGSKLOCKOR borde ringa när priset är för lågt!!
    Och det klassiska är att ”man kan inte ha hunden kvar” av olika anledningar och definitivt när man påstår att hunden finns i England. För där finns inga hundar..!Finns en sluten grupp på facebook som listar alla dessa sajter med falska annonser. ”STOPPA DJURBEDRÄGERIER PÅ INTERNET”.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.