Håll koll på Era små bestar har blivit en stor ”snackis”

Inlägget ”Håll koll på era små bestar” på Maratonbloggen har blivit en stor snackis och många har mycket att säga om lite…..dvs skall hunden hållas kopplad och hur undviker man en hundattack?

Inlägget handlar om vad är det värsta som kan hända under ett joggingpass? Många löpare anser att lösspringande hundar är det mest irriterade moment man kan möta som joggare.

Markus Lindelä som är beteendevetare och hundpsykolog med lång erfarenhet av hundar, skriver bla så här: – Ha hunden KOPPLAD! Vi som hundägare har ett stort ansvar gentemot omgivningen, hundarna skall inte springa lösa om föraren inte har en MYCKET god lydnad på sin hund, vilket få hundägare har. Och sluta med mantrat ”min hund är inte farlig” till de som hunden möter när de är lösa, för det är helt irrelevant informatin för någon som är hundrädd eller inte vill bli störd. Det gäller för oss att ha ett mycket gott omdöme vad gäller hundhavande. Det finns även flera lagar som reglerar detta och som vi skall följa noggrant. Om man har bekymmer med hunden och hur den beter sig mot andra människor så finns hjälp att få på brukshundsklubbar, av hundpsykologer och andra hundproffs.

Läs hela inlägget och kommentera HÄR

Så skyddar Du dig från hundattacken

”Kognitiv terapi hjälper mot hundfobi”


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.