Hunden – surrogat för barn?

1Allt fler hundar flyttar in hos unga par som inte har skaffat barn ännu, eller hos äldre personer som saknar sällskap. Har hunden blivit ett surrogat för barnet?

Jordbruksverkets register visar att det finns 784 000 hundar i Sverige, vilket är  åtta procent mer hundar jämfört med samma undersökning som gjordes år 2006. Man har sett att ca 70 % av hundarna bor i hem där det inte finns barn, det är en ökning med 5 % jämfört med undersökningen år 2006. Man ser också att det har skett en minskning på 4 % hundar i hem där det finns barn, under motsvarande period.

Hunden, det nya barnet?

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 Responses to Hunden – surrogat för barn?

  1. Elin skriver:

    Intressant att det är så, för jag är nog en av dem. Gift och har två hundar, inga barn ännu.

  2. Alexandra skriver:

    Jag tror definitivt att det kan vara så! Själv har jag alla förutsättningar för att skaffa barn men sambon känner sig inte riktigt redo än. Detta gör mig sugen på att skaffa en valp istället för att stilla ”suget” något. Men så vill jag självklart tänka igenom detta noga först så inget bestämt än 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.