Polis sköt ihjäl medvetslös kvinnas hund

Varför är polisen inte utrustad med redskap för att kunna ta hand om en ”aggressiv” vaktande hund? Varför skjuta istället för att söva?

Polisen i Göteborg skjöt ihjäl en hund som vaktade sin medvetslösa matte, polisen menar att det inte fanns tid att invänta någon som kunde hantera hunden. Hunden hade uppenbara skäl att vakta sin sjuka matte, han kanske var världens snällaste familjehund och förtjänade inte att dö.

Det var inte första gången som polisen sköt ihjäl en hund som vaktade sin sjuka ägare, varför har man inte tagit lärdom av tidigare fall då det finns så många hundar i Sverige. Vi tycker att polisen borde ha kunskap och utrustning för att ta hand om en aggressiv hund.

Polisen sköt ihjäl aggressiv hund

När polisen ser döden som sista utvägen
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Polis sköt ihjäl medvetslös kvinnas hund

 1. yorkielove skriver:

  Ang. hndelsen finns en helt annan videofilmad version av hndelsen. Om man kan skjuta en hund/hundar till dds, mste man kunna skjuta bedvningspilar ocks. Troligen blev hundgarna inte fortare friska av att deras beskyddande hundar skjutits ihjl. Celia Sager Date: Fri, 31 May 2013 06:08:32 +0000 To: boris_sagers@hotmail.com

 2. Berit skriver:

  Jag fattar inte man måste ju kunna ta hand om en aggressiv hund på annat sätt än att döda, man blir likafrusterad varje gång man läser om sånt här……

 3. Gunilla skriver:

  OJ! Tänk om det var så att ägaren drabbats av diabeteschock, epilepsianfall och hunden tränats att signalera och nu valde att vakta?
  En normalt snäll hund kan väl bli vaktbenägen när en situation blir ”annorlunda”?
  Sorgligt att polisen väljer att skjuta så snabbt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.