Man får inte stjäla foton från hemsidor

copy

Det är enligt upphovsrätts lagen inte tillåtet att ladda ned fotografier från hemsidor på internet och använda dem som egna utan att du har upphovsmannens lov!

På de flesta hemsidor ser du ofta bilden ovan eller texten, allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Att stjäla fotografier och ladda upp dem på egna hemsidor, facebook, blogg eller annons eller använda på annat sätt, är ett brott och du kan bli åtalad för det.

Det spelar ingen roll vad fotografierna föreställer, även om du själv eller din hund finns på fotot så måste du be om lov av fotografen innan du använder dig av fotona! Upphovsmannenes verk är skyddade upp till 70 år efter dennes död.

Här kan du läsa mera omm upphovsrätt i SverigeDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.