Mattilsynet säger stopp till import av gatuhundar

Mattilsynet i Norge, motsvarande Jordbruksverket i Sverige går nu ut med uppmaning att INTE importera gatuhundar från Öst-Europa. Detta på grund av att dokumentationen på vaccineringar och annat oftast INTE stämmer!

Risken att få in sjukdomar och olika smittspridningar med gatuhundarna är övervägande stor enligt Mattilsynet. Vill man hjälpa en gatuhund gör man det bäst i hundens hemland!

Hjälp i stället de övergivna hundar som finns i det egna landet – adoptera en svenskhund om du vill hjälpa en övergiven hund.

Mattilsynet sier stoppDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Mattilsynet säger stopp till import av gatuhundar

  1. Camilla Öberg skriver:

    Mycket bra gjort av Mattilsynet! Även Sveriga har problem med detta. När jag gjorde min praktik som djurskyddsinspektör i Stockholm kom detta problem upp gång på gång. Inte bara rabies utan även många andra sjukdommar som kan ställa till det enormt. Både som lidande för hunden men även för ägaren som i flera fall får se på när deras ögonsten blir sjuk och i värsta fall avlivas. Om inte annat så kostar det ofta väldigt mycket pengar med sjuka djur. Efterlyser kunskap INNAN köp!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.