Att starta kennel

I artikeln sugen på att starta kennel ger Hans Rosenberg på kennelklubben några riktigt bra tips till alla nybörjare och de som funderar på att starta kennel.

För det första är det ett dygnet runt arbete och året om, inga lediga dagar och ingen egentlig semester om du inte hittar en pålitlig hundvakt.

Du kommer inte att bli rik på din kennelverksamhet, den som tror att det ger snabba pengar kan funder på annat. Det kostar stora pengar att driva ett seriöst avelsarbete och även mycket kunkap, där du som nybörjare skall lyssna till andra erfarna uppfödare för att lyckas i ditt avelsarbete. Det är dumt och tidsödande att göra misstag som andra redan gjort.

För att starta kennel behöver du registrera ett kennelnamn hos Svenska kennelklubben, som kostar 2500 kr. Din avelstik skall vara försäkrad och helst meriterad om du vill driva ett seriöst avelsarbete. För att skaffa dig gott rykte måste dina avelshundar vara välmeriterade på utställningar, det är värdefullt att även deras syskon är meriterade.

Hans Rosenbergs råd är att vara ödmjuk inför uppgiften, lyssna på beprövad erfarenhet och tänka på det arv du förvaltar som skall räcka längre än till första generationen, säger Hans till Expressen.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.