Man med djurförbud får hålla hundar

En man på Orust som vanvårdade sina 30 katter så illa att de avlivades,  fick på grund av sin handling djurförbud. Länstyrlesen tillåter mannen att ha hundar!

Mannes katter var så illa däran att de måste avlivas, men hundarna har varit i fin kondition och därav anser länsstyrelsen att mannen får behålla hundarna trots att han har djurförbud!?

Får behålla hundar trots djurförbudDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 Responses to Man med djurförbud får hålla hundar

 1. Bitte Jonsson skriver:

  Man blir inte klok på vad som gäller,en sån som han ska inte ens ha ha en lus i fickan.har man djurförbud så borde det gälla alla djur !!!!

 2. Lindha Gerling skriver:

  Djurförbud SKA gälla ALLA djur!!!! Hur fan tänker dom :O

 3. dognewss skriver:

  Betyder det då att om man har vanvårdat en av sina hundar men inte de andra, att man kan få behålla de som inte blivit vanvårdade?

 4. Madde skriver:

  Djurförbud kan begränsas till djurslag, det beror helt på vad vanvården är knuten till. Djurförbud går även att begränsa ännu mer, t.ex. att man inte får ha mjölkkor men att köttdjur är ok, det kallas ändå djurförbud. Begränsningen får inte vara mer långtgående än nödvändigt. Troligtvis har han bara fått kattförbud då han har skött hundarna på ett bra sätt. Hundarna har inte farit illa och därför får han fortsättningsvis ha dem kvar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.