Varning för hundtjuvar

Västerbottens-Kuriren skriver att Djurskyddet Västerbotten varnar på sin Facebooksida för en liga som stjäl hundar i Västerbotten, vilket tidningen Folkbladet var först med att uppmärksamma.

Hundstölderna handlar främst om jakthundar och så kallade kamphundar, och tjuvarna ska åka i en silverfärgad kombi, en röd kombi och en silverfärgad Opel.

Dog News uppmanar hundägare att ALDRIG lämna sin hund utan uppsyn! Tillfället gör tjuven och din hund kan bli stulen var den än blir lämnad ensam utan tillsyn!

En hund är en familjemedlem och skall ha samma tillsyn som ett litet barn! Det är försent att gråta och klaga sedan då din hund är borta!

Mystiska personer smyger runt kennel i Norrland

Varnar för hundtjuvar


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Varning för hundtjuvar

 1. Skurt-Magnar skriver:

  En hund är en hund är en hund. En familjemedlem är en människa.

 2. dognewss skriver:

  Polisen vädjar till ryktesspridarna, STARTA INTE osanna rykten http://norran.se/2013/08/norrochvasterbotten/annu-ett-falskt-rykte/

 3. Ännu ett falskt rykte
  På Facebook cirkulerar ryktet att en liga stjäl hundar. Det stämmer inte, säger polisen.
  Norran rapporterade i lördags om hur ryktet om en liga som kidnappade barn i Västerbotten inte stämde. Nu dementerar polisen ett till rykte. Det gäller ännu en statusuppdatering som fått stor spridning, där det påstås finnas en liga som åker runt i Västerbotten och stjäl hundar.
  I facebookuppdateringen uppges det hur den utländska ligan är på jakt efter kamphundar. Det är helt osant, skriver polisen i Västerbotten på sin hemsida.
  Inga anmälningar om stulna hundar har inkommit till varken Västerbottens- eller Norrbottenspolisen. Polisen vädjar nu till till personer som sätter igång dessa rykten att sluta med det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.