Tänk efter före du avbryter en hundattack med bara händerna

64-åring höll på att dö av blodförgiftning och njursvikt sedan han räddat dotterns hund som attackerades av en lös staffordshire. Nu vägrar försäkringsbolaget att ge honom ersättning.

Attacken skedde i mars i år och idag är staffordshiren som attackarade, avlivad på grund av att den visat flera tendenser till att vara aggressiv.

Mannen var ute på promenad med sin dotters hund Blondie, av rasen Softcoated weaten terrier, då två kvinnor öppnade bakluckan till en parkerad bil varvid deras hund av rasen staffordshire hoppad ut och gick till attack mot Blondie. Mannen gjorde allt som stod i sin makt för att öppna käkarna på den attackerande hunden som bitit sig fast i Blondie. Hundägaren stod då ca 10 meter bort, men idag kommer hon inte ihåg hur långt ifrån hon stod. Hennes ord till sitt försäkringsbolag om att mannen inte skall ha rört den attackerande hunden har fått ödesdigra följder för 64-åringen som nästan höll på att dö i blodförgiftning coh njursvikt på grund av såret han fick på handen då han försäkte bända upp den attackerande hundens käkar.

Försäkringsbolaget Länsförsäkringar går helt på hundägarens ord och menar att mannens sår och blodförgiftning med stor sannolikhet är orsakade av bakterier av en hund men att de inte är skyldiga att ersätta mannen, då han inte rört den attackerande hunden?!

Hundägaren säger till BT.se att hon är djupt olycklig över vad som skett, men vad hjälper det 64-åringen som fortfarande får gå på dialys varje vecka.

Här har vi två saker att lära oss, som hundägare har du skyldighet att hålla din hund under sådan tillsyn att den inte kan skada eller orsaka avsevärd olägenhet. Har din hund förorsakat skada så gör du bäst i att vara ärlig och tala sanning så inte alla hundar får ännu sämre rykte i samhället än de redan har idag.

Det andra vi kan lära oss är att det faktsikt är väldigt farligt att bli biten av en hund, bara för någon vecka sedan låg en man i Sverige nedsövd i över två veckor efter hundbett (se länk nedan) Hundar bär på en bakterie som kan vara livsfarlig för människan.

dogdefensespray_113x300

Det bästa är att bära med sig en liten flaska Dog Defense som är ett spray som mycket effektivt avbryter hundattacker eller till och med kan stoppa en attackerande hund innan den biter sig fast! Förvara flaskan lätt tillgängligt i fickan eller hängandes i ditt skärp eller dylikt så du lätt kan ta fram den på några sekunder.

Var nära att dö efter hundtumult

Åke nära att dö efter hundattack

Dödssjuk efter hundbett – nedsövd i två veckorDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

7 svar på Tänk efter före du avbryter en hundattack med bara händerna

 1. Nicklas Foresti skriver:

  Ni har aldrig avbrutit en hundattack va?

  Alla som gjort det (jag har) vet att man börjar tänka fem minuter efter att det har hänt igen. Du får ett sånt adrenalinpåslag att du antingen flyr eller handlar på första impuls. Min var att böja mig ner och slita isär hundarna. Man tänker inte när en vilt främmande hund ålar sig ut under en grind som en orm och dyker på ens tik.

  Och de var helt tysta när de slogs. Inte ett morrande. Folk som vet något vet vad det betyder.

  • dognewss skriver:

   Vi själv har förhindrat 5 attacker genom att använda Dog Defense och sprutat på den attackerande hunden precis innan den hunnit hugga, vet att det handlar om sekunder, har själv jobbat som väktare många år och där får man samma adrenalinkick om man blir attackerad av en påverkad person som vid en hundattack

 2. Anna skriver:

  Innehåller vatten, etanol,butan/propan (gasol) och mentol. Skulle gärna vilja se de kvarvarande effekterna av denna spray samt hur många hundar som fick allergiska reaktioner.

 3. Sam.j skriver:

  Alltså hundar , skjuta alla hundar eller laga dem , Kineserna är smarta som äter allt möjligt, som faktiskt går att äta, varför låta mat gå till spillo , vi kan väl göra det oxå

 4. Gunilla skriver:

  Tyvärr fungerade inte Dog Defense för oss heller, då två taxtikar slogs. Ingen reaktion över huvudtaget trots att jag sprejade burken tom rakt i ögonen på hundarna. En spann vatten satte stopp så pass att vi kunde sära på dem.

 5. dognewss skriver:

  Du får gärna skriva ut ditt namn, svårt att ta Anonyma kommentarer på allvar 😉

 6. Pingback: Länsförsäkringar gör en pudel |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.