Köpte min valp på Blocket men den dog

De senaste dagarna har vi fått in besökare på bloggen där man googlat på ”köpte min valp på Blocket men den dog” ! Detta stärker IFs presstalesmans uttalanden tidigare i veckan, att det inte bara är i UK som valpar köpta på internet dör utan även i Sverige.

Hur skall man kunna nå ut till rätt ”publik” till de som går i hundköpar tankar men som försöker snåla in på priset och går på dessa oseriösa valpannonser på internet?

SKK har en bra artikel om hur du undviker smuggelhundar: Insmugglade hundar är ett växande problem och allt fler hundköpare blir lurade. Här ger vi några konkreta tips på hur du kan undvika att köpa en insmugglad valp med falsk stamtavla, läs hela artikeln här

VARNING – Köp INTE hundvalp på internet utan att ha träffat mamman till valparna i hemmiljö ! En billig hundvalp kan bli en dyr affär där du till och med kan mista din valp i sjukdom du inte upptäckte vid köpet! Det är straffbart att köpa insmugglad hundvalp!

Straffbart att köpa insmugglad hundvalp

En av fem hundvalpar köpta på internet dör innan de blir 6 månader gamlaDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Köpte min valp på Blocket men den dog

  1. BirgerZorro skriver:

    Vi har köpt båda våra hundar på Blocket och har INTE haft några som helst problem med dem. Men det är klart att vi inte köpt av okända människor på gatan. Vi har kommit hem till dem och kollat på hundarna och ägarna. Vi har även kunnat kommunicera på felfri svenska med dem….. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.