Funderar du på att köpa hund? VARNING!

Detta står att läsa på en veterinär kliniks facebooksida: En söt men skruttig liten mopsvalp fick tyvärr somna in för alltid idag hos oss på praktiken. Endast tolv veckor gammal kämpade den mot fler infektioner än den lilla kroppen klarade av.
Tack vare gediget detektivarbete från Jordbruksverkets sida visade det sig att ”uppfödaren” i själva verket var en ökänd valpsmugglare. Trots besiktningsblankett och vaccinationsintyg hade valpen och hans syskon haft en fruktansvärd uppväxt och olagligt förts in i Sverige.
När bör du som valpköpare då dra öronen åt dig? Välj gärna en uppfödare registrerad i SKK. Om du t.ex. inte får träffa valpen och dess mamma hemma hos uppfödaren är det ett varningstecken.!!! Eller om du får höra konstiga förklaringar till hur valpen ser ut/beter sig/bor/mår. Ring upp och be att få tala med veterinären som har besiktigat valpen om du är osäker. Googla uppfödarens namn. Verkar något skumt eller udda är det troligen något fel!”
Tidninsartiklar varnar för sjuka insmugglade hundvalpar! Samojedvalp köpt via Blocket saknade registrering och vaccinationsintyg. Valpen tvingades till avlivning eftersom den misstänktes bära på rabiessmitta. Valpen kan ha smittat flera människor som sent igår kväll fick uppsöka läkarvård efter att ha fått symptom för rabies. Läs mer häroch här.

KÖP INTE HUNDVALP PÅ INTERNET OM DU INTE FÅR TRÄFFA VALPENS MOR I HEMMILJÖ! 

Lita INTE på veterinärintyg och vaccinationsintyg – RING UPP veterinären och fråga om intygen!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 Responses to Funderar du på att köpa hund? VARNING!

  1. Pingback: Att skaffa en Pomeranian valp |

  2. Pingback: Anonym

  3. Marianne Johansson skriver:

    Hjälper inte alltid att ringa upp och prata med veterinär. Blev lurad i en hästaffär för länge sedan där jag hade misstankar mot att det var något underligt med hästen. Ringde upp veterinären som bedyrade att det absolut inte var något fel på hästen. Några år senare stod det i en artikel att man alltid själv ska välja veterinär vid hästaffärer, då säljaren kan vara bekant med veterinären och de har ett samarbete. Har även bekanta där valpar varit både veterinärbesiktigade och reggade hos SKK, men där det varit allvarliga fel på valpen.

  4. Pingback: Att köpa en Pomeranian valp | Indy – Sveriges Sötaste hund

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.