Solveig Olsen har vigt sitt liv till hundarna

solveig olsen

Här trimmar Solveig Olsen Pomeranian hunden Black Orange’s Double Trouble som är barnbarn till Sveriges mest vinnande Pomeranian tik -02 och -03, SW-03 Sunline Lady In Red.

I år firar Solveig Olsen (71) 50 år som uppfödare, hon har vigt hela sitt liv till hundarna. Idag lever Solveig med 7 hundar av rasen Pomeranian och pudel. Solveig köpte sin första hund för sina sparpengar, bastardvalpen kostade 60 NOK på den tiden.

Som 20 åring fick Solveig jobb på en kennel i Oslo och blev då intresserad av hundutställningar, hon har fött upp många pudlar och Pomeranian hundar sedan dess och det har blivit en hel del utmärkelser.

Den mest kända Sunline Pomeranian hunden i Sverige hette ”Bonnie” Sunline Lady In Red och var år 2002 och 2003 Sveriges vinstrikaste tik av rasen och även Svensk Vinnare -03. Bonnie kammade hem titlarna Internationell Nordisk Finsk Svensk och Dansk Champion och var även placerad på Top 10 i Finland av rasen. Bonnie har en hel del vinstrika barn, barnbarn och barnbarnsbarn i Sverige. Bland annat var Bonnies barnbarn Black Orange’s Limited Edition mest vinnande svenskfödda  Pomeranian på Världsutställningen i Stockholm år 2008 genom att vinnan titeln Junior Världs vinnare -08 och blev också BIR-junior. Dagen innan blev han BIS-junior på World Championship.

Läs allt om Solveig och hennes hundar och se filmen på länken nedan

Solveig (71) har viet et helt liv til hundeneDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Solveig Olsen har vigt sitt liv till hundarna

  1. Pingback: Härifrån kommer Indys förfäder | Indy – Sveriges Sötaste hund

  2. Hej mitt namn är Britt-Louise Sande’n Samuelsson och bor i Kungshamn-Smögen i Sverige vill berätta att jag har en avkomma efter din Sunline A New Year Happenning en dvärg hane som heter SUCH,NUCH,DKUCH,NORDUCH SV2001. Sol-Enens Jade Gio’ Vanelli kallas ”Vanelli” han fyllde 15 år 2013 så han ska bli 16 år i år. Han är pigg och glad som en 2 åring finns inga hinder han går på långpromenad med vår storpudel 3 x om dagen. Tyckte det var roligt att berätta detta för dig. http://www.pudelpojkarna.se där finns kort på honom m.m.
    Vänlig hälsning Britt-Louise och ”Vanelli” och pudelpojkarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.